fb

De ce nu puteți deveni prieteni imediat după despărțire

Vine acel moment când ambii sunteți obosiți să mai încercați și nu mai există nimic care să poată schimba situația. Încă vreți să fiți împreună. A fost relația pe care mereu ți-ai dorit-o. Sunteți doi oameni incredibili care se înțeleg și se admiră reciproc. Ce ar putea merge prost? Este perfect, cu excepția faptului că nu e chiar așa. Ceva nu este în regulă. Este o lipsă de iubire sau de angajament? Nu știi ce se întâmplă, dar ești conștient că nu merge. Ambii decideți că cel mai bine este să vă despărțiți, să mergeți mai departe, pentru că el „merită ceva mai bun” și tu la fel. Mai bine puneți punct decât să vă distrugeți unul pe altul. Dar încă îl vrei aproape. Mai mult decât atât, nu vrei să fiți ca alte cupluri care se despart și nu se mai revăd. Sunteți „diferiți”. Puteți suporta despărțirea ca un cuplu „matur”. Încă puteți fi „prieteni”, nu? Se pare că acest lucru nu funcționează niciodată.

Nu veți ajunge niciodată la un sfârșit

V-ați despărțit, dar nu chiar. Încă mai luați masa împreună pentru că „vechile obiceiuri dispar greu” și astăzi mergeți la un film. Te simți fericită că „nimic nu s-a schimbat” între voi în timp ce vorbiți la telefon de cinci ori pe zi și ieșiți în același cerc de prieteni. Într-un final, îți dai seama că despărțirea voastră nu mai ajunge la un sfârșit. Nu contează cât de mult ai încerca, acest capitol, pur și simplu, nu se încheie. Fiecare pas înainte te trage și mai greu înapoi.

Devii prea confortabil

Vă întâlniți la o petrecere și vă înțelegeți bine, pentru că preferi să vorbești cu ea decât cu altcineva. Îi povestești cât de prost ți-a ieșit întâlnirea de aseara; ea se supără, pentru că nu se întâmplă nimic frumos în viața ei. Ea este beată, tu amețit. Căutați alinare unul în celălalt și, înainte de a reliza, ești în pat cu ea. Este greu să treci de la condiţia de la a fi un cuplu la cea de a fi „doar prieteni” și să stați în spatele acelei linii. Unul dintre voi va trece peste ea și va deschide uși noi pentru neîncredere, regret și vinovăție.

Va apărea dorința de a fi împreună

Când sunteți împreună, te gândești cum să ieși din mizeria asta. Acum că sunteți despărțiți, vă întrebați de ce ați făcut-o. Încerci să te gândești la tot ce ați trăit, dar prin cap îți trec doar amintirile frumoase. Nu îți amintești cât de mult a încercat să te controleze, cât de neînsemnat te-a făcut să te simți. Crezi că ai pierdut singura persoană care te înțelegea. Te simți de parcă ai fi pierdut o parte din tine. Te uiți la ea și te întrebi: „De ce am lăsat-o să plece?”. O dorești din nou. Este cea mai bună fată pe care ai cunoscut-o. Crezi că ai fi prost dacă ai lăsa-o să plece. Înainte să realizezi, ești la ușa ei, cerându-i să îți mai dea o șansă. Un an mai târziu ești blocat în același loc.

Confundați obișnuința cu dragostea

Vă promiteți că vă veți ajuta să scăpați de mizeria asta. O ajuți să se vindece și ea te ajută pe tine. Nu vă obișnuiți să fiți departe unul de celălalt și, în momentul în care el decide să nu te mai sune, inima-ți tresare. Niciodată nu te-ai pregătit pentru acest moment, pentru absența lui. Cum te vei descurca fără el? Niciodată nu ați învățat să trăiți unul fără altul, pentru că ați început a confunda obișnuința cu iubirea.

Continui să citești semnele

Prietenii te întreabă în ce relații sunteți. Pentru că ați fost mereu împreună, te pune pe gânduri. Chiar v-ați despărțit? Te-ai îndrăgostit iar de ea fără a realiza acest lucru? Vrea să se întoarcă? Ai vrea să te întorci? Confuzia începe să te înnebunească. În cel mai scurt timp, statutul relației tale trece de la „singur” la „este complicat”.

Încercați să găsiți un răspuns împreună

Vă comportați ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Te prefaci că ești bine. Vei fi până în ziua în care ea te va întreba: „De ce crezi că ne-am despărțit?  Ce nu a mers bine?”. Vorbiți despre lucruri pe care nu erai pregătit să le auzi, lucruri pe care le vei înțelege cu timpul, lucruri cu care nu ești tocmai de-acord.

Compari orice fată cu ea

Cunoști fete noi. Sunt toate interesante, dar nici una nu te convinge. De fiecare dată când mergi la o întâlnire, nu te oprești să compari fetele cu fosta iubită. Indiferent de cât de mult încerci să o alungi din minte, încă îi simți prezența.

Doriți să vă împăcați pentru un motiv greșit

Vă întâlniți la un prânz și îți vorbește despre băiatul cu care se vede de câteva săptămâni. Te simți trădat. De ce? Mereu ai știut că acest lucru se poate întâmpla, dar nimic nu te-a pregătit pentru el. N-ai știut că ar putea fi atât de greu. În sfirșit, îi merge bine, iar tu nu accepți acest lucru. Nu ți-o poți imagina cu altcineva. Începi să simți nevoia de a o avea înapoi, doar din motivul că ea a reușit să meargă mai departe, dar tu nu. Unul dintre voi o face mai devreme, iar celălalt va suferi. O urmărești, dar ea te respinge. Chiar a reușit să depășească situația, iar ție îți va lua ceva timp să te împaci cu gândul.

Despărțirea înseamnă sfârșitul relației pe care ai avut-o și un nou început. Dar nu poți trece la următoarea etapă din viața ta, dacă continuați să stagnați pe aceeași pagină. Veți putea deveni prieteni doar după ce ambii veți depăși în totalitate situația.

Foto: baskino.club

Articol original pe: mensxp.com