De ce nu putem să rămânem „doar prieteni” cu cei pe care i-am iubit atât de mult

Întâlnești pe cineva, îți faci planuri, visezi copii și o casă frumoasă și apoi urmează o pauză. Aceasta este viața, imprevizibilă. Ți se pot întâmpla astfel de lucruri. Te eliberezi de o astfel de relație, sperând în secret că veți putea rămâne prieteni.

Doar ați fost mai întâi prieteni, după care prietenia s-a transformat în iubire. De ce acum iubirea nu s-ar transforma în prietenie? Doar că acest lucru este imposibil…

Relațiile trebuie să fie libere și ușoare.

De ce să accepți să fii jigntă? De ce să urăști? Nu mai bine să lași ușa deschisă pentru prietenie, iar în memorie să păstrezi doar tot ce a fost mai bun și mai frumos?

Nimic în viața asta nu ni se oferă așa, pur și simplu… Chiar dacă o relație nu se dezvoltă sau nu se termină așa cum am fi vrut noi, asta e. E absolut normal să poți îmbrățișa pe cineva pe care l-ai iubit sincer și curat. Să poți să lași la o parte toate nemulțumirile și neînțelegerile și să îl poți îmbrățișa.

Timpul le vindecă pe toate. Uităm tot ce a fost urât și trist și rămânem prieteni. Parcă așa ar trebuie să fie, nu? Dar realitatea noastră, după o pauză anumită, se schimbă foarte mult. Atunci prietenia între doi foști iubiți nu mai funcționează. Oricât de tare nu vrei sau nu încerci, nu vei putea rămâne prietenă cu cel pe care l-ai iubit foarte mult.

În mintea ta oricum rămâne o anumită imagine a relației voastre și a unui posibil viitor comun. Iar asta nu mai poate duce la prietenie…

Nu poți accepta o nouă realitate pentru că vechea realitate încă continuă să fie o parte din tine. Pierzi cel mai important lucru: speranța! Speranța a făcut parte din viața ta, a adus bucurie și fericire. Acum, amintirile rănesc și nu se mai potrivesc cu prezentul.

Cel mai trist lucru din lume este să continui să regreți și să plângi după ceea ce nu s-a întâmplat niciodată. Ai visat, ai dorit, dar toate speranțele s-au prăbușit. Iar faptul că veți rămâne prieteni cu fostul nu va face decât să-ți amintească de toate lucrurile, fie ele bune sau rele.

Nu te vei vindeca niciodată.

Nu vei putea merge înainte niciodată. Te vei îndrăgosti din nou de el. Există o singură cale de ieșire: să te eliberezi. În lumea întreagă există o mulțime de oameni cu care să poți fi prietenă. De aceea fostul e cel mai bine să rămână fost. Păstrează amintirile unde ați fost fericiți, însă doar atât!