De ce nu este întotdeauna binevenit să-ți împarți fericirea cu ceilalți

Fericirea e acea energie care ne copleșește și e imposibil să o ignorăm. Atunci când își face loc în viața noastră simțim necisitatea să o împărtășim cu cei din jur. Cu cât suntem mai fericiți, cu atât mai mare e dorința să o spunem lumii întregi. Comunicând despre fericirea noastră, așteptăm un răspuns pozitiv de la interlocutorul nostru. O altfel de reacție nu acceptăm, fiindcă ne-ar provoca furie și ură.

Egoismul pe care îl ascundem în interiorul nostru nu ne permite să ne gândim și la alții. Înainte de a-ți declara fericire află cum se simte prietenul tău. Poate acum nu e momentul potrivit să-ți destăinui emoțiile pline de entuziasm sau fericirea ta ar putea trezi invidia în cineva din cercul tău de prieteni. De ce să spui tuturor că rochia nouă a costat o grămadă de bani, dacă ai putea să spui că nu ții minte cât ai dat pe ea. Nu e frumos să-ți lauzi copiii în fața oamenilor care nu-i pot avea. Nu cred că vei da dovadă de respect din moment ce te lauzi cu apartamentul spațios în fața unor oameni care nu-și permit să închirieze unul. De ce ar trebui să te lauzi cu soțul tău iubitor și grijuliu în fața prietenei care nu are o relație sau în prezent e într-o relație complicată?

Cel mai mare defect al nostru e că nu dorim să fim mai modești. Chiar dacă în viața ta s-a întâmplat ceva deosebit și unic trebuie să știi cui să te destăinui și cui nu. Omul din zilele noastre se bucură prea mult atunci când în viața lui apar momente extraordinare și se întristează la fel de mult când se întâmplă ceva mai puțin frumos. Atunci când este condus de emoții simte nevoia să le exteorizeze și în astfel de clipe cei apropiați sunt nevoiți să-l asculte. Crede că cei dragi sunt obligați să-l înțeleagă. Persoana care este într-o continuă dezvoltare morală și spirituală știe că nimic nu decurge o viață, totul se schimbă pe zi ce trece. Nu are de unde să știe cât va dura fericirea sau tristețea. Nu știi ce se va întâmpla mâine, vezi doat atât cât îți permite conștiința și situția pe care o trăiești.

via: econet