De ce nu-i ofer soțului meu ultima bucată de pâine

Calea nesfârșită a sacrificiilor în numele iubirii nu are, de fapt, nimic de-a face cu dragostea. În schimb are mare legătură cu nervozitatea noastră și starea de rău.

În literatură există multe exemple de sacrificiu feminin și, ceea ce este foarte caracteristic, toate au fost scrise de bărbați. Adică, reiese că așa își imaginează bărbații o relație ideală. Relația în care oferi totul. Volumul acestui „totul” este diferit pentru toată lumea.

Cineva își sacrifică cariera de dragul familiei. Cineva este de acord să se mute în altă țară. Cineva ascunde într-un colț de suflet dorința de a mai avea un copil, cineva a abandonat hobby-ul preferat, cineva a închis ochii la zgârcenie, la lipsa de atenție, la infidelitate…

Când întrebi aceste femei de ce fac acest lucru, ele răspund că se așteaptă la apreciere din partea bărbatului, că au crezut că asta e dragostea, că el va răspunde și va face la fel.

Din motivul că au crezut că în relație trebuie să fii reținută, să taci, să accepți, femeile au crezut că dragostea este necondiționată și nelimitată. El îți dă șosete vechi, tu accepți. El este zgârcit, tu înduri. El nu face nimic prin casă, tu taci pentru că iubești.

Dar asta nu e adevărata dragoste.

Bărbații sunt diferiți. Acest lucru se datorează faptului că femeia nu stabilește de la început care sunt limitele inacceptabile chiar și pentru ea însăși. Femeii îi este teamă că dacă va stabili aceste limite, bărbatul va pleca, iar ea se va simți vinovată.

De aceea foarte multe femei se implică în relații care distrug interiorul unei femei. Ea este femeia care nu a primit în copilărie suficientă dragoste. Acum, că a crescut, ea încă a rămas în interiorul acelui copil flămând care își dorește cu disperare să fie iubit, lăudat, admirat, remarcat.

Dar, în loc să primească toate acestea, femeia se implică într-o relație și începe să se hrănească cu partenerul ei. Ea oferă foarte mult pentru a primi în schimb. Doar că bărbatul nu înțelege acest lucru.

Iată de ce limitele în relație sunt foarte necesare. Dacă femeia urăște faptul că bărbatul lasă mizerie în urma sa, nu înseamnă că nu-l iubește. Doar vrea să fie ordine și curățenie în jurul ei. Dacă și după cele mai simple cerințe: să spele vasele, să aducă apă, să șteargă sau să lase curat din urma sa bărbatul refuză și pleacă, lasă-l să plece.

El nu valorează prea multe.

âDacă vei alerga după el ca să-l întorci înapoi, în acest fel va începe calea nesfârșită a sacrificiilor tale în numele iubirii. Aceste sentimente nu au de-a face nimic cu dragostea, în schimb te vor face să devii mereu furioasă, nervoasă, agitată.

De aceea, ar trebui să-ți păstrezi nervii, echilibrul mental, sănătatea și trăirile. Să ții minte: o persoană care nu știe să se iubească pe sine, nu știe să iubească deloc. Atunci când un bărbat dă înapoi, este doar o modalitate de a lega o persoană de sine și acest lucru nu are de-a face nimic cu dragostea.

Tu fii cea care este sinceră cu sine însăși, apoi vei putea face același lucru și cu cei din jur. Începe să te iubești pe sine, să îți faci timp pentru tine și poate așa vei reuși să hrănești copilul flămând din tine cu atenție, dragoste, căldură și aceste lucruri le vei putea împărtăși și cu ceilalți, nu doar să faci sacrificii.

Acolo unde există onestitate, abilitatea de a împărți cu alții, până la iubire e doar un pas.