fb

De ce nu cred în eșec și de ce nu ar fi bine să crezi și tu

Cei mai de succes oameni admit că au suportat lovituri, au suferit eșecuri majore în drumul spre realizarea scopurilor și au învățat din fiecare experiență câte ceva.

Thomas Edison afirma: „Nu am eșuat. Tocmai am găsit 10 000 de moduri care nu funcționează”. Sunt oameni care pretind că niciodată nu au suferit niciun eșec. Teddy Roosevelt susținea că „persoana care nu face nicio greșeală, de obicei, nu face nimic!” Nu poți separa succesul de eșec, pentru că fac parte din aceeași călătorie. Data viitoare când vei fi lovit, ar putea să fie greu la început, dar te vei bucura de călătorie când te vei ridica și vei încerca din nou. Dacă păstrezi sentimentele de amărăciune și mânie, nu vei avea o viață împlinită. Iartă, uită și mergi mai departe.

Arată ce ai învățat din experiența trăită, cum ai reflectat asupra lecțiilor și care au fost pașii întreprinși pentru a restabili cursul. Cei mai buni oameni se avântă în anumite situații, chiar dacă sunt conștienți că nu vor câștiga, ei știu însă că astfel se vor antrena, se vor pregăti și vor planifica momentul culminant atât de bine, încât să strălucească.

Nu fi speriat când eșuezi în drumul spre succes. Se pare că altfel scopul nu poate fi atins.

Practica este cheia. Nimeni nu se naște purtând o medalie de aur. Când găsești motivație într-un sentiment de bucurie, ești pe drumul cel bun. Continuă să cazi până vei reuși să obții ceea ce îți dorești.

Odată ce îți dai seama că ai puterea să atragi succesul prin oameni, relații, calități, atitudini și situații dorite, te poți concentra pe opțiunile pozitive oferite de fiecare situație.

Găsește timpul, spațiul și energia necesare pentru a consulta istoriile marilor gânditori și inovatori. Aceasta te va ajuta să-ți construiești mai multe posibilități de a lucra într-o atmosferă potrivită viselor tale.

Marii lideri nu creează adepți, dar în schimb dezvoltă alți lideri care-i inspiră pe cei din jurul lor.

Organizează-te

Zilele în care iroseai timpul să cauți foi importante scotocind prin sertare trebuie să se termine. Caută liniștea care vine din speranța că vei găsi acele lucruri atunci când vei avea nevoie de ele. Concentrează-te pe ceva care îți aduce plăcere. Lucrurile dezordonate la birou sau acasă te împiedică să gândești limpede și să fii eficient în alte domenii.

Sărbătorește succesul

Este nevoie de o mică armată pentru a realiza anumite lucruri în viață. Asigură-te că iei o pauză și reflectezi asupra modului în care ai reușit să obții succesul și să le mulțumești celor care te-au însoțit de-a lungul timpului. De multe ori, cheia succesului se află în spatele scenei și acei oameni merită tot respectul pentru că au făcut ca lucrurile să se întâmple.

Foto: beautynesia.id

Articol original pe: everydaypowerblog.com