fb

De ce milionarii poartă aceleași haine în fiecare zi

Chiar dacă socitatea actuală are o obsesie aparte în ceea ce privește moda, așa-zisul şifonier-capsulă continuă să câștige tot mai mult teren. 

De la fondatori de companii de succes, precum Apple sau Facebook şi până la preşedintele Americii, cu toţii sunt adepţii stilului vestimentar numit „şifonierul-capsulă” (cei care adoptă acest stil au în garderobă doar 10-15 articole vestimentare).

Motivele lor sunt destul de raționale:

1. Decizii mai puține. Pentru persoanele care iau decizii importante în fiecare zi este foarte importantă eliminarea deciziilor mai puțin semnificative: ce haine să alegi, cum să le așezi în dulap sau cu ce să te îmbraci dimineața.

2. Pierzi mai puțin timp. Nu ai nici cea mai mică idee ce povară sunt bunurile în viața noastră, până nu renunți complet la ele.

3. Mai puțin stres. Matilda Kahl, director artistic la New York spune că astfel elimină stresul de dimineața alegând aceleași haine mereu deoarece nu se mai gândește dacă e prea formal, dacă rochia e prea scurtă sau dacă pantofii se potrivesc. Ea poartă o cămașă albă de mătase și pantaloni negri și acestă alegere o salvează mereu.

4. Pierzi mai puțină energie. Această idee îi aparține celebrului regizor de film, Christopher Nolan: „Este o risipă de energie să aleagă în fiecare zi ce vei purta.

5. Mai puține, dar mai confortabile. Ai o alegere mai redusă, dar știi că fiecare dintre ele îți sunt perfecte. Nu doar arăți mult mai bine, dar și te simți excepțional.

6. Devii iconic. Altfel spus, cei care ne privesc ne asociază cu hainele pe care le purtăm și ne recunosc mult mai rapid, având mai puține elemente pe care trebuie să le alăture atunci când se gândesc la noi. Iată de ce eroii din benzile desenate poartă mereu unu și același costum.

7. Cheltui mai puțin. Să fim sinceri: mulți dintre noi au în dulap haine pe care  nu le-au purtat deloc, iar acum haideți să calculăm câți bani am fi putut economisi.

Source :

adme