„Întâlniți-vă cu bărbați care citesc!” Îndemnul unei femei fericite

Nu m-au  interesat niciodată bărbații limitați. Cei care nu pun în aplicație idei, cei care știu doar să consume bere și să privească un meci de fotbal, cei cu care nu am ce discuta, nu-mi inspiră încredere din cauza lipsei de cunoștințe, nu știu să pună în discuție teme interesante care m-ar motiva să ajung undeva, să evoluez. Pe ei îi evit, deoarece spun doar vorbe goale și fără sens.

Mereu am ales să fiu într-o relație cu bărbații care citesc. Pentru că ei cunosc puterea din spatele unui cuvânt, pentru că niciodată nu vor lua în glumă un „te iubesc”, „am grijă de tine” sau „îmi lipsești”. Tot ei mi-au dat peste cap lumea redusă la interes pe care o cunoșteam și m-au dus în lumea lui Kafka, a lui Llosa, a lui Hemingway, a lui Proust sau Marquez. Ei mereu au jucat cu cărțile pe față, fără a îndrăzni să profite de sufletul unei femei. Ei au găsit printre rânduri mesaje pline de dragoste și recunoștință. Ador la ei modul cum privesc viața, gândul că pentru ei niciodată nu există „nu pot”, „nu are rost”. Dimpotrivă: experimentează, nu le este frică de greșeli. Nu le place să stea pe loc, creierul lor mereu e în mișcare și în căutarea a ceva nou, unic, frumos. Datorită lor întotdeauna am tins spre ceva mai mult, am știut că pot să trec peste orice și mereu îmi fac timp să deschid o carte.

De ce femeile au nevoie de bărbați care citesc? Le motivează să se dezvolte, să meargă mai departe orice s-ar întâmpla, să-și urmeze visurile, să creadă în ele, să fie naturale și iubitoare. Nu se plictisesc, având lângă ele un bărbat care are o rațiune bine hidratată cu multe cunoștințe, cu experiență. Împreună au ce discuta, fac schimb de idei, se încurajează reciproc și pun în practică proiecte la care ambii muncesc, se susțin și cred în puterile lor. Desigur că femeile tind să fie la un nivel cu el, să citească cărți care să le ajute să-și mulțească cunoștințele care vor avea un rol important în viitor și în evoluția lor.

Eu am ales să fiu cu bărbați care citesc și nu regret.