De ce înșală femeile? Iată 8 motive importante

În ultimii ani, femeile s-au schimbat foarte mult. Încă din copilărie, femeile au fost învățate să fie „fetițe bune”, „să zâmbească mereu și să aibă răbdare”. Dar anii trec repede și femeile au început să-și permită să fie dure, să spună „Nu!”. Femeile au devenit mai independente, mai directe. Ele negociază, încheie tranzacții și deschid propriile afaceri. Adesea, este dificil să ții pasul cu ele.

Unor bărbați le place asta, în timp ce alții se simt intimidați. Fără îndoială, aceste schimbări au avut un mare impact asupra relației dintre bărbați și femei. Atunci când o femeie înșală, o face pentru intimitatea sa emoțională. Femeile s-au schimbat în ultimii ani, dar ele investesc emoțional în relația lor. Vor să se simtă dorite, necesare și irezistibile. Iată câteva motive de ce înșală femeile:

Lipsa de atenție și intimitate

Oare putem exista fără dragoste? Unii vor renunța după câteva zile, alții s-ar putea să reziste și să sufere ani de zile. Cu toate acestea, femeile au nevoie de tandrețe, de atenție, de grijă emoțională. Dacă nu o va primi de la soțul său, e doar o chestiune de timp ca ea să înceapă să o caute la altcineva. Poate un fost prieten, un coleg grijuliu, un tip atent… Intimitatea fizică se va întâmpla, mai devreme sau mai târziu.

Răzbunarea

Când cineva te înșală, doare foarte mult și este foarte greu să ierți. Cei care au trecut printr-o trădare știu direct cât de groaznic este: pământul alunecă de sub picioare și toată lumea se năruie în jurul tău. Te simți trădat, jignit, umilit… Doare sentimentul de stimă de sine, care la propriu este ucisă. În momentul în care femeia află că a fost înșelată, va simți cum corpul și sufletul ei au fost călcate în picioare. Se va schimba atitudinea ei, comportamentul, încrederea în sine. Va dori să-și facă partenerul să simtă la fel. Doar că cea mai bună soluție este comunicarea, pasiunea din relație, romantismul.

Nemulțumirea față de intimitatea fizică

Femeile vor să se bucure de intimitatea fizică. Dacă o femeie are relații nereușite, ea poate pierde interesul pentru relația în care se află. Nemulțumirea în acest sens va veni de la ideea că această satisfacție fizică, cât și emoțională o poate obține cu o altă persoană. Un partener înțelept mereu va căuta soluții, va comunica. Nu există probleme de nerezolvat dacă ambii parteneri sunt deschiși și dornici să lucreze asupra relației.

Schimbarea aspectului fizic

După anumite transformări fizice, sentimentul de stimă de sine la o femeie crește simțitor. Atenția bărbaților este o atenție suplimentară. Este nevoie de o cantitate imensă de control ca femeia să refuze o ofertă imposibil de refuzat. Odată ce femeia își dă seama că și alți bărbați o doresc, se poate simți euforic. Dar trebuie să fie atentă și să acționeze cu înțelepciune. Să se gândească ce primește și ce pierde.

Independența financiară

Când femeia depinde financiar de soțul ei, nu încearcă să se certe prea mult, căci gândul de a pune capăt unei relații cu beneficii o îngrijorează. Teama de singurătate și instabilitate financiară este ceea ce o reține alături de partenerul care poate nici nu este unul potrivit. Dar dacă femeia își câștigă banii singură, dacă se bucură de stabilitate financiară bună, nu mai simte cazul să rămână într-o relație toxică.

Sentimentul scăzut de stimă de sine

Când femeia nu este sigură de sine, ea caută aprobarea celor din jur. Aceasta poate fi sub formă de comunicare fizică, emoțională sau intelectuală. Atunci când femeia nu se respectă și nu se apreciază pe sine, ea poate transmite acest sentiment și celui de lângă ea și să creadă că nici el nu o iubește și nu o apreciază. Chiar dacă soțul o iubește, ea oricum poate înșela, pentru că îi este greu să creadă și să accepte iubirea necondiționată. Asemenea femei au nevoie să lucreze la respectul de sine, la acceptarea de sine.

Sentimente subestimate

Când femeia este într-o relație, ea adoră să-i placă bărbatului. Gătirea unei cine romantice, cumpărăturile, cuvintele frumoase și atingerile sunt doar câteva dintre modalitățile prin care se poate exprima dragostea și aprecierea față de partener. Dar ce se întâmplă când înapoi femeia nu aude aceleași cuvinte de dragoste? Ce se întâmplă când omul drag uită de ziua femeii de naștere, de anumite sărbători și nici nu spune un cuvânt frumos? Fiecare dintre noi avem o limită de răbdare și asta înseamnă că femeia va începe să trateze omul drag în același mod în care se va comporta el cu ea.

Plictiseala

El nu mai poartă hainele curate, iar când vine de la servicu, tot ce aude de la omul drag este: „ce avem la cină?”. Când vin zilele de weekend, el spune că este obosit și vrea să stea acasă, să se relaxeze sau să iasă cu prietenii săi la o bere. Și așa zi de zi, an de an. Rutina ucide pasiunea, ucide dragostea și relația.

Există multe modalități de a reînvia o relație obosită. Plictiseala este ceva ce poate și chiar trebuie de depășit. Cu puțin efort din partea ambilor parteneri și cu dorință, o relație care a fost cândva frumoasă mai poate fi salvată.