De ce în jurul nostru sunt atât de mulți oameni falși

Dacă am tot învățat ceva de-a lungul anilor despre oameni, este că pentru mulți dintre ei aparențele și partea exterioară înseamnă mult mai mult decât sinceritatea.

Nimeni nu este perfect. Devenim înțelepți cu experiența pe care o acumulăm, prin succesurile, dar și eșecurile noastre. Prin încercările, dar și greșelile pe care le experimentăm. Toate acestea fac parte din viața noastră de zi cu zi. De la ele învățăm să fim mai buni, mai înțelepți.

În ceea ce privește persoanele din jurul nostru, întotdeauna va exista cineva care fie te place, fie nu. Ba mai mult, nu doar că există persoane care nu te plac, ci care chiar te urăsc, fără vreun motiv anume. Astfel de oameni vor fi supărați pe tot ceea ce spui. Pe hobby-urile, dar și calitățile tale. Dar, oricât ai încerca, nu poți mulțumi pe toată lumea.

Unii oameni încearcă să trăiască bine, să vorbească bine. Să facă ceea ce trebuie doar pentru a primi aprobarea celor din jur. Ei sunt persoanele care niciodată nu vor recunoaște că au greșit. Unii chiar își schimbă interesele, trăsăturile, și chiar visele pentru a menține prietenia cu cei dragi, cu prietenii, cu rudele.

Cu alte cuvinte, menținerea unei imagini pentru ei de multe ori este mai importantă decât așa calități cum ar fi decența, sinceritatea. Dar dacă încerci să te prefaci că ești cineva pur și simplu pentru a fi la înălțimea celor din jur, vei obține exact rezultatul opus.

Vei crea impresia unei persoane false

Există un clișeu precum că onestitatea este cea mai bună politică. De preferat ar fi să fii prieten cu cei care sunt sinceri. Să fugi de cei care mereu tind spre ideal, spre perfecțiune. Acești oameni doar sunt niște falși și niște respingători. Oamenii cu adevărat sinceri și respectabili sunt cei care înțeleg că nu pot plăcea oricui.

Ei aleg să rămână așa cum sunt, fără a se preface a fi ceea ce nu sunt și nici nu au fost vreodată. Ei aleg să rămână fideli lor înșiși și credințelor lor, chiar dacă riscă să piardă prietenia cuiva sau chiar o carieră.

Doar prin faptul că vei rămâne mereu tu însuți, fără să te prefaci, poți crește și deveni mai bun, mai înțelept, mai nobil. Nu trebuie să porți măști pentru a plăcea cuiva. Lasă să strălucească adevărata ta frumusețe și asta să fie ceea ce îi va atrage pe oameni la tine.