De ce îl pierzi anume atunci când îl vrei aproape cel mai mult

Viața ta decurgea obișnuit: zilele treceau una după alta, fără să aducă nimic nou. Dar viața mai este și plină de surprize. Îl întâlnești pe el și viața ta e dată peste cap. El începe să îți ocupe treptat toate gândurile, toate emoțiile, toate simțurile.

Îți amintești cum înainte de prima întâlnire ai fost la magazin și ți-ai cumpărat câteva rochii noi, toată săptămâna nu ai ieșit din sala de forță și ai avut niște emoții de nedescris. Când v-ați văzut prima oară, ți s-a oprit respirația.

Era exact cum l-ai visat, cum ți-ai dorit să fie bărbatul din viața ta: frumos, atrăgător, deștept, haios. Nu ai încetat să te întrebi dacă el și-ar dori să rămână cu tine pentru totdeauna. Sau cum va arăta viața voastră împreună? Aveai zeci de întrebări… 

În doar câteva săptămâni, viața ta a fost dată peste cap din nou. Dar acum din cu totul alt motiv. Acum viața ta a început să se destrame. Ai început să petreci nopțile fără să dormi, gândindu-te la el. Mesajele trimise lui au rămas fără răspuns, el le-a ignorat pe toate.

Cu cât ai încercat să îi arăți dragostea ta, cu atât s-a îndepărtat mai mult, iar tu pur și simplu nu înțelegeai care este problema. Până în momentul în care chiar el a venit cu un răspuns: că vrea să discutați ca pe vremuri. Da, anume acesta a fost motivul absenței lui: insistența ta exagerată. 

Când întâlnim oameni care ne plac, începem să ne comportăm ciudat. Suntem atenți la expresiile feței, la gesturi, la cuvinte, ne prefacem a fi interesați de ceva de care deloc nu ne place. Când persoana de care ne place ne întreabă de un anumit lucru care lui îi place, iar nouă nu, noi totuși răspundem afirmativ doar ca să îi plăcem acelei persoane.

Noi punem o mască falsă pe fața noastră, noi ne prefacem a fi ceea ce nu suntem. Cei care ne cunosc cu adevărat ne iubesc așa cum suntem, ei iubesc versiunea sinceră și adevărată a noastră. Ei nu au nimic împotriva defectelor noastre, pentru că este normal ca orice om să aibă și defecte, nu doar plusuri.

Dar noi devenim atât de dornici să placem unei persoane, atât de mult încercăm să ne adaptăm unei persoane, încât pierdem unicitatea noastră, pierdem ceea ce ne face unici și doriți. Apare anxietatea care ne privează de toate șansele să ne găsim fericirea.

De aceea, fii tu însăți.

Întotdeauna și în toate circumstanțele. Nu căuta cuvintele potrivite doar pentru că nu vrei ca el să te considere altfel. Fii cea care ești. Meriți să ai în viața ta pe cineva care să te iubească pentru cine ești, cu toate plusurile, dar și minusurile tale. Nu trebuie să îți fie frică să te deschizi în fața celui pe care îl iubești, căci dragostea nu iubește măștile.

Sursa :