„De ce i-am iertat pe oamenii din trecutul meu, chiar și pe cei care m-au făcut să sufăr”

O poveste de viață. Una de regăsire, de recunoaștere și de acceptare a propriilor frici și a propriului trecut.

„Cândva eram omul care nu oferea a doua șansă. Nu ierta. Pe atunci nu mă interesau scuzele, părerile de rău.

Credeam că cel care a greșit față de mine trebuia să-și asume consecințele. Iar eu nu sunt obligată să iert.

Au fost oameni care mă implorau să le mai dau o șansă, să-i ascult, să-i cred. Le-am întors spatele, am fost rece, nu i-am ascultat, am fost dură și le-am spus că nu vreau să pierd timpul cu promisiuni deșarte. Regret, deoarece acei oameni chiar erau sinceri, erau gata de o schimbare. Le părea rău de ceea ce au făcut. Apoi am aflat că s-au schimbat, unii au devenit mai buni, mai atenți, devotați și iubitori. Au învățat din greșeală și au evoluat. Am fost încăpățânată și am pierdut oameni care mă iubeau cu adevărat.

Iar asta a fost lecția mea.

Iert și ofer a doua șansă deoarece greșesc și eu. Iertând am devenit mai puternică.

Iertând sufletul meu a devenit liniștit, împlinit, nu mai este zbuciumat, iar pe chipul meu nu se mai citește tristețea și  întrebări fără răspunsuri.

Pe cei care i-am iertat, au conștientizat că îi iubesc cu adevărat, și mi-au oferit ce au ei de preț: sufletul lor. Astfel m-au ajutat să-i înțeleg mai bine. Iertând m-am eliberat de trecut și de foarte multe ori m-am pus în pielea celui care a greșit.

Iertarea m-a ajutat să scap de tensiune, am lăsat totul să treacă pe lângă mine. Toate evenimentele mai puțin frumoase se aflau la spate. Parcă mă durea mai puțin, căpătam liniștea interioară și pacea sufletească.

Iertarea mea a fost cel mai frumos cadou pentru mine, dar și pentru cei de lângă mine.

Totodată am conștientizat că uneori oamenii nu vor să provoace durere, nu vor să trădeze, dar sunt puși în situații limită.

A ierta e cel mai frumos lucru care îl poate face un om. Doar așa îți depășești mânia, ura, nefericirea și găsești în tine puterea să o iei de la început, să iubești din nou, să speri din nou, să te atașezi de oameni. 

Iartă și vei fi iertat.”