fb

De ce femeile tac, rabdă și suferă într-o relație

Există câteva motive pentru care o femeie continuă să tacă, să rabde și să sufere într-o relație:

Îi este teamă să înrăutățească situația

Ea se gândeşte: “Îmi este rău, însă dacă voi protesta va fi mai rău.” Tăcerea este cea mai bună strategie a ei, chiar dacă e nepotrivită.

Din păcate, această femeie confundă strategia cu tactica. A tăcea este o tactică. Bună sau rea, este o decizie temporară și atât. Strategic vorbind, tăcerea este nocivă unei relații frumoase și de lungă durată. E simplu: atunci când în relație există o problemă, ea trebuie discutată. Tăcerea și ascultarea sunt opuse bunăstării în doi.

Îi este teamă să nu ofenseze

Dacă este vorba de o situație măruntă, poate e și potrivit să te abții de la comentarii acide. Însă, din moment ce problema este permanentă, nu trebuie să-ți fie teamă să ripostezi. Tăcerea este dăunătoare.

Îi este teamă să piardă relația

Ea este convinsă că fără această relație îi va fi rău. Marea problemă e că mai rău decât suferința din prezent nu poate fi. Dacă nimic nu se  schimbă, dacă te simți jignită, suferi și te doare – e timpul să ai o conversație deschisă și serioasă cu partenerul. Despărțirea nu este o tragedie, tragedie e să persiști în suferință.

Dacă eşti într-o relație care nu-ţi place, încearcă să schimbi asta. Verifică mai întâi dacă nu eşti tu cea care face această relație incomodă. Dacă răspunsul e negativ și partenerul refuză să te asculte, altă soluție decât despărțirea nu există.

Suferința după despărțire este temporară. Te va durea si-ţi va trece. În schimb, suferința constantă în relație te omoară.

Advertisement

Nu este cazul să taci, astfel nu faci decât să urmezi jocul celuilalt. Sau, intenționat faci asta și atunci tu ești cea care are o problemă. Orice ar fi, trebuie să clarifici cât mai repede situația.