De ce femeile preferă bărbații inteligenți

Trebuie să recunosc: un bărbat de statură medie dar foarte inteligent e cu mult mai sexy decât unul plin de mușchi.

Când văd un tip care stă cu o carte în mână, și nu cu un iPhone, nu mai observ pe nimeni și nimic în jur. Uneori chiar mă așez lângă el, pentru a fi mai aproape de o persoană rațională.

Noi, femeile, adorăm bărbații inteligenți. ȘI suntem foarte dezamăgite de faptul că mulți dintre ei se complexează în legătură cu exterioarele lor care ”nu sunt ideale”.

Am avut mai multe relații, dar știi care mi-a rămas cel mai  viu în amintire? Cel care a început cu discutarea scriitorului Oscar Wilde. Ambii adoram acest autor. Iar această pasiune comună ne-a dus, peste 2 săptămâni, într-un pat comun.

Generația Y e generația ”tocilarilor”

Iar pentru cei care îi adoră a fost inventat un termen: sapiosexual. Sapiosexualii sunt cei care adoră să urmărească cum lucrează creierul uman, la figurat. De ce crezi că persoanele deștepte se bucură de atâta popularitate în ultimul timp?

Savanții zic că așa suntem programați – să căutăm persoane care sunt la un nivel sau poate mai inteligente decât noi. Iar faptul că ești atrasă de bărbați extrem de inteligenți care poate nu sunt atât de frumoși e normal. La urma urmei, e cu mult mai plăcut atunci când alături se află un bărbat care poate întreține o discuție. Și mai bine atunci când el poate să-ți schimbe punctul de vedere.

Vei avea un iubit pe care o să-l poți prezenta cu mândrie părinților și prietenilor

În timpurile actuale, nu există nimic mai în pas cu moda decât inteligența. Un exemplu ar fi serialele și filmele care sunt filmate acum. Cea mai mare industrie din lume e internetul. Iar acesta este, fără doar și poate, rezultatul muncii ”tocilarilor”.

Putem zice că mileniul 3 e mileniul inteligenței înalte.

În anii 90′, fetele iubeau bărbații ”cool”, care putea să se impună. Dar acum totul s-a schimbat. Acum trăsătura succesului social și monetar este un creier abil, nu mâini și picioare rapide.

Și mama ta îl va aprecia. Ea mereu considera că un băiat deștept și puțin rușinos e un băiat ”bun”.

E inadmisibil să fii prost

Tot încercăm să facem tot ce putem pentru a fi mai buni. Slăbim, avem grijă de sănătate, ne lăsăm de băut, de fumat, căutăm moduri originale de a crește rapid pe scara ierarhică.

Însă iată o axiomă care trebuie înțeleasă de către toți: să fii prost înseamnă să nu fii atractiv din start. Creierul tău e cel mai important ”organ sexual”.

Nu iubim cu urechile, și uneori nici cu inima. Noi iubim cu capul.

Sursa: Novapost