De ce femeile îi înțeleg greșit pe bărbații „lenoși” din viața lor

Femeile devin geloase pe proprii parteneri când aceștia găsesc timp doar pentru ei înșiși. Dar este o greșeală. Bărbatul face un lucru foarte inteligent și responsabil și ar fi foarte bine dacă și femeia ar face același lucru.

Iată câțiva pași care pot veni în ajutor:

1. Colaborarea cu partenerul

Este foarte utilă o colaborare între ambii parteneri, cu întocmirea unei liste de lucruri de efectuat zilnic sau săptămânal, după cum este necesar. Ar fi bine să aleagă ceea ce pot face în primul rând, toate lucrurile mai importante, lăsând suficient pentru îngrijirea proprie. Ambii parteneri trebuie să facă aceste lucruri.

2. Împărțirea sarcinilor

Atunci când nu putem primi ajutor din exterior, trebuie să ne gândim cum să-l obținem. Fiecare din parteneri trebuie să aibă anumite sarcini ale sale, pe care să le ducă cu bine la bun sfârșit. Iar dacă acest lucru nu este posibil, să chemăm în ajutor vecinii, prietenii, alte rude. Oamenii sunt mult mai dispuși să ofere ajutor decât credem noi. Așa putem să ne facem și prieteni noi, de ce nu?

3. Renunțarea la lucrurile de prisos

Acesta este un principiu foarte important în viața de familie. Dacă nu există plăcere din a face un anumit lucru, iar ajutor la fel nu este, acel lucru poate să rămână și nefăcut. Acest principiu funcționează.

Există anumite lucruri pe care putem să nu le facem sau pentru care nu avem timp:

– nu suntem obligați să facem lucruri handmade pentru cineva cu o ocazie specială, căci le putem cumpăra;

– nu trebuie să cumpărăm lucruri care adună praf, pentru a pierde mai apoi timp ca să ștergem praful;

– nu este nevoie să cumpărăm tone de haine pe care nici nu le îmbrăcăm. Așa vom avea mai puțin de spălat și de călcat.

Lista poate continua. Sunt multe lucruri pe care unele femei aleg să le facă, apoi se plâng că sunt obosite și nu reușesc nimic. Dacă vom lua lucrurile mai ușor și vom privi la toate activitățile de zi cu zi mai cu ușurință, viața va deveni mult mai frumoasă.