De ce femeile care nu se află într-o relație sunt cele mai fericite!

Da, e minunat să fii implicată înt-o relație prosperă, care te face să te simți fericită. Dar lumea nu se limitează doar la relații amoroase. Iar fericirea unei femei nu se limitează doar la prezența sau absența unui partener. Acest gen de convingeri stereotipice presează femeile extrem de mult. Ele suferă și nu se simt îndeajuns de bune, inteligente și atrăgătoare. Ele devin complexate și ostile.

Totuși, studiile contemporane au demonstrat contrariul. În majoritatea cazurilor se întâmplă ca femeile care nu se află într-o relațiile sunt mai fericite decât cele care sunt implicate într-o relație sau într-un mariaj:

Femeile singure sunt mult mai fericite decât le consideră societatea.

Conform unui studiu recent, realizat de către corporația britanică Mintel, s-a demonstrat că femeile heterosexuale, care nu se află într-o relație sunt cu mult mai stabile din punct de vedere emoțional decât bărbații heterosexuali, care nu se află într-o relație. De asemenea, femeile singure, comparativ cu bărbații singuri au o tendință mult mai mică de a se implica într-o relație.

Acest lucru se datorează facturii afective puternice ale caracterului feminin. Sau mai degrabă a perceperii teoretice a acestuia, de către femei. Deși lumea progresistă este astăzi bântuită de doctrina feministă, femeile totuși continuă să accepte faptul că mecanismul lor psihologic e mult mai sensibil, decât cel al bărbaților. De aceea, ele preferă să-și schimbe atitudinea, referitor la implicarea obligatorie într-o relație amoroasă.

Oamenii care nu sunt într-o relație sunt foarte rezistenți și independenți

Dacă analizăm lucrurile din această perspectivă, ne dăm seama cât de semnificativă este contribuția „singurătății” pentru autodezvoltarea personală. Oamenii care nu sunt implicați în relații amoroase, își rezolvă toate problemele, în exclusivitate, de unii singuri. De aceea, toate obligațiile lor zilnice devin într-un mod indirect o premisă a tendinței spre progres carierist, moral, spiritual, etc., pe care ei ulterior îl valorifică la maxim, devenind personalități remarcabile.

Singurătatea unei femei precede sănătatea ei psihologică și fiziologică

Aici putem vorbi foarte mult, descriind în detalii beneficiile și punctele forte ale neimplicării într-o relație amoroasă. Și totuși ne vom opri la cele mai esențiale și relevante:

Stresul provocat din cauza unor conflicte mici și nesemnificative ale relațiilor sau căsniciilor influențează radical asupra sănătății noastre psihologice, iar ulterior și asupra sănătății noastre fizice. Femeile singure, de regulă, trec printr-o stabilitate psiho-emoțională relativ echilibrată, ceea ce le garantează și o pledare pentru păstrarea sănătății corporale.

În același sens, s-a mai demonstrat că femeile care nu sunt căsătorite, logodite, etc., au un coeficient mult mai mic de îmbolnăvire cu obezitate sau boli, cauzate de fumat.

De aceea, încetați să tot judecați femeile singure și să le stabiliți condiții obligatorii de existență, înainte de a fi siguri că adevărul e de partea voastră!

Sursa :