De ce este periculos să ignori intuiția într-o relație

Indiferent de etapa la care suntem într-o relație și de cât de bine ne simțim în ea, în interiorul nostru știm adevărul, chiar dacă nu este de fiecare dată plăcut.

Atunci când oamenii cer sfaturi de la mine în calitate de psiholog, pentru început le propun să se consulte cu intuiția lor: „Dar ce spune vocea interioară?”

Dacă personal aș fi ascultat de intuiție, aș fi avut suficient curaj să nu ignor acele semnale periculoase, care apăreau în relația mea din nou și din nou. Nu m-aș fi căsătorit, doar pentru ca să mă despart.

Până să înțeleg asta, m-am trezit într-o relație în care permanent trebuia să-mi argumentez deciziile, să explic, să demonstrez ce reprezint. Nu înțelegeam cât de mult această demonstrație influența autoaprecierea mea.

În multele dispute cu el și cu prietenii săi, răspundeam: „Gândiți cum vreți” sau chiar „Poate că aveți dreptate…” Nu înțelegeam totuși, cum o femeie puternică, independentă ca mine am reușit să ajung așa.

Am decis să vorbesc despre asta cu soțul meu, pentru ca el să mă ajute să elimin acea tensiune. Credeam că el trebuie să-mi înțeleagă neliniștea.

Însă, în loc de susținere, el a cerut să-mi cer iertare de la toți. Și eu asta am făcut. Drept răspuns am auzit un: „Îmi pare rău că simți asta” – ceea ce nu mă inspira deloc.

Am înțeles totuși că am dreptate în această situație și că sunt obligată să mă simt vinovată. Și nu era corect. Atunci când suntem forțați să ne îndoim de propriul adevăr, trebuie să facem o pauză și să analizăm situația. Trebuie să ne ascultăm intuiția!

În următorii ani nu s-a schimbat nimic în relația noastră. Mă simțeam și mai departe umilită. Vocea interioară striga tot mai tare. Am înțeles că e momentul să am încredere în ea. Uneori să-ți asculți vocea interioară înseamnă să te confrunți cu propriile frici. Iată câteva modalități care te vor ajuta să asculți vocea:

Dacă această senzație din interior – este realitatea?

De ce în asemenea situații simți mai mult îndoială, decât bucurie?

De ce nu te poți simți confortabil cu omul de alături?

Inspiră adânc, calmează-ți rațiunea și permite sufletul să spună ce are de spus. Atunci vei înțelege că numai el știe adevărul. Adevărul e că s-ar putea să nu-ți placă ceea ce vei auzi, dar asta te va salva de toate relele.

Sursa :