De ce este important să rupem toate vechile conexiuni sufletești, care stau în calea dezvoltării spirituale

Sufletele noastre sunt conectate cu tot ceea ce am interacționat: persoane sau lucruri. De-a lungul timpului, suntem depășiți de multe conexiuni spirituale de care nu mai avem nevoie.

Ele se agață de sufletele noastre ca o grea povară care ne împiedică să mergem înainte și să ne eliberăm energia. Legătura dintre suflete nu este neapărat ceva sacru și rar se aplică doar oamenilor din viața noastră. Noi formăm legături energetice cu lumea exterioară datorită emoțiilor puternice pe care le experimentăm în legătură cu ceva

Aceste legături energetice, însă, nu se limitează doar la oameni.

Noi putem avea o legătură puternică cu casa în care am locuit când am fost copii, cu prietenia dintre noi și prietenii din copilărie. Astfel de relații se disting prin faptul că ele continuă să existe chiar și atunci când motivele pentru care au fost create, demult au dispărut.

Există anumite semne care indică prezența legăturilor energetice negative, considerându-le un fel de simptome ale unei dureri care trebuie vindecată. Dragostea puternică pe care o trăim într-o relație, leagă două suflete între ele, mai ales dacă această iubire a fost una de lungă durată.

Petrecem mulți ani împărtășind cele mai frumoase momente ale vieții, păstrând amintiri, schimbând bucăți din sufletele noastre. După moartea unei persoane dragi, această legătură ne leagă de sufletul acestei persoane încă mult timp.

Dacă ni s-a întâmplat să suferim un abuz fizic sau emoțional, sufletul nostru este sfâșiat în bucăți, făcându-ne mai incompleți, mai fragili. Față de astfel de sentimente, încercăm să umplem acest gol cu bucăți din sufletele altor persoane, chiar dacă aceste bucăți nu sunt tocmai cele mai potrivite pentru noi.

Procedând astfel, ne schimbăm personalitatea și acest lucru nu este benefic pentru noi. Este nechibzuit să credem că sufletele noastre sunt oarbe și surde. Este nechibzuit să nu vrem să înțelegem nimic. Sufletele noastre vor să scape de toate aceste vechi legături care nu le aduc nimic util, ci doar atârnă de ele ca o greutate demult moartă.

Doar că nu este chiar atât de ușor să scăpăm de trecut.

Emoțiile care rămân cu noi după o despărțire, un divorț sau o moarte ne pot chinui sufletele luni și chiar ani de zile. Dovezile materiale că totul s-a terminat nu ne vor garanta ruperea spirituală de cei pe care i-am iubit. Toate amintirile și emoțiile pe care le asociem cu aceste persoane continuă să existe în câmpul nostru energetic.

O experiență grea cum ar fi moartea, separarea, violența sau boala pot provoca fragmentarea sufletelor noastre, lăsându-le rănite și frânte, prinse într-o capcană a sentimentelor și amintirilor negative, care pur și simplu nu pleacă din gândurile noastre. Amintirile amare, mânia, dezamăgirea și întristarea ne umplu inimile și mintea, fără a ne da voie să lăsăm în urmă toate acestea.

Dacă vrem să câștigăm fericirea, trebuie să rupem aceste legături de energie care nu aduc nimic bun în viața noastră și sunt complet inutile. 

Ca să înțelegem mai bine care legături ne trag în jos, e bine să aruncăm o privire mai atentă asupra noastră. Există anumite semne care indică prezența legăturilor energetice negative, manifestându-se prin boli și dureri care trebuie vindecate:

– frică și rezistență la schimbare;

– senzația de neputință;

– depresie cronică;

– lipsa de energie și lipsa de voință de a trăi;

– incapacitatea de a ne aminti anumite fragmente din viața noastră;

– rușine și vinovăție.

Nu uita, orice greutate și orice durere poate fi depășită, e important să găsim liniștea și armonia din sufletele noastre.

Sursa :