De ce el nu te lasă să pleci, chiar dacă nu are nevoie de tine…

E un cerc vicios. El nu te vrea alături, până sentimentele tale nu se răcesc, apoi abia în acel moment va simți ceva pentru tine. Să lași în urmă asemenea relații înseamnă să știi cum să te aperi de lucruri proaste.

El te vrea. Cedezi. El nu te vrea. Te doare. Găsești puterea să pleci. El revine. Cedezi din noi. El iarăși s-a plictisit. Și din nou…

Poate veni să-ți ceară iertare, să-ți spună că te iubește cu adevărat. De ce face asta? Poate pentru că îi este teamă de relații serioase. Crede că vei dori familie și copii. Atunci îi este mai ușor să se detașeze, păstrând distanța. Atunci când e singur, grijile lui dispar și rămân doar emoțiile. Dar revenind alături de tine, începe din nou să fie panicat.

Dar cum să te aperi în fața unui astfel de bărbat?

Dacă te întrebi: „De ce nu mă lasă să plec?”, atunci trebuie știi asta: 

1.Trebuie să înțelegi că ambii sunteți pe unde diferite. 

Tu vrei să te apropii, el să păstreze distanța. Tu vrei iubire atunci când ești alături. El – atunci când se îndepărtează. Nu aveți lucruri care să vă unească.

2.Nu te grăbi. 

Încrederea se obține în timp. Atunci când îi oferi a doua șansă, nu te grăbi. Fii atentă ce se întâmplă și ia decizii corecte.

3. Crede doar în ceea ce face, nu în ceea ce spune. 

Atunci când îți jură că se va schimba, e puțin probabil să fie sincer. De asta fii atentă la acțiunile lui.

4. Nu-i motiva gesturile și nu te învinovăți pe tine. 

Nu crede că ești singura vinovată în toate. Nu-i motiva comportamentul, crezând că așa e normal.

5. Ai grijă de tine. 

Atunci când un bărbat se întoarce, ai grijă ce așteptări ai și ce așteptări are. Pune pe primul plan încrederea, respectul. Dacă ele nu există, pleacă.

Sursa :