fb

De ce după 40 de ani începe cea mai fericită perioadă din viața unei femei

După 40 de ani femeia începe să înțeleagă cât de trecătoare este viața. Ea se află în pragul a două generații, iar această perioadă este specială.

Femeia înțelege că doar conștiința sa proprie creează, dar și poate distruge. Începe să își împartă viața în două jumătăți: ”înainte” și ”după”. Se simte puternică, plină de experiență. Știe în ce domeniu se poate dezvolta mai bine, știe cum să facă să nu mai sufere, știe cum să-și vindece rănile emoționale adunate peste ani.

Este ca o provocare a vieții. Depinde de noi personal cum ne valorificăm potențialul, căci anume așa ne vor aprecia și cei din jur. Deja putem înțelege care ne este limita, știm ce probleme nerezolvate avem, știm cum să ne caracterizăm emoțional.

După 40 de ani, înțelegem pe cine avem alături de noi, știm că fiecare om din viața noastră a apărut la momentul potrivit și a avut un rol foarte important.

Unii au fost lângă noi și ne-au oferit susținere și un umăr pe care am pus capul când ne-a fost mai greu, iar alții au trecut prin viața noastră ca un simplu trecător. Unii ne-au trădat, alții ne-au fost buni prieteni, ne-au învățat să iubim. În viața noastră vom mai întâlni încă mulți oameni care ne vor deschide potențialul.

Acum știm exact pe cine să primim în viața noastră și pe cine nu. Să lăsăm ușile deschise pentru oameni puternici, cu care să fim pe aceeași lungime de undă.

Unele femei se simt bine dacă își fac o cafea, cântă sau pur și simplu meditează. Altele se simt vinovate dacă nu fac toate astea, își creează impresia că sunt inferioare și nu se simt împlinite. Multe femei nu mai cred în individualitate. Trebuie doar să se revolte împotriva tuturor așteptărilor sociale și împotriva persoanelor care fac din oameni sclavi.

O femeie trebuie să reziste status quo-ului, ca generațiile care vin să nu să depindă de stereotipuri. Să nu repete aceleași greșeli. Să fie protejate.

Viața ne oferă atât de multe oportunități. O femeie după 40 de ani știe să ia totul de la viață. Ea știe că nu mai trebuie să se sacrifice atât de mult. Ea știe să aprecieze frumosul. Știe să fie liberă emoțional. Știe să respire adânc și să meargă doar înainte. După 40 de ani, o femeie știe că în toți anii ea a acumulat experiențe, a învățat multe lecții și a înțeles că fără sănătate emoțională nu există altceva.

Oricât de mult ai suferit în viață, oricât de tare ai fost lovită de soartă, nu uita să desparți sentimentele de ceea ce faci zi de zi. Ai încredere îîn forțele proprii. Privește doar înainte. Simte viața prin fiecare respirație.

Source :

misstits.co