De ce Dumnezeu te lasă să atragi în viața ta oameni nepotriviți

Probabil ai observat în ultima vreme că atragi în viața ta foarte mulți oameni negativi. Acest lucru nu se referă doar la oamenii dragi, dar și la rude, prieteni, colegi…

Iar ei continuă să apară în viața ta, indiferent de modul în care lupți să scapi de ei. Te simți frustrat, disperat, dar nu poți face nimic. Totuși, ai încercat vreodată să privești toată această situație din alt punct de vedere? Ce se întâmplă dacă toți acești oameni sunt potriviți pentru tine anume în acea perioadă a vieții tale?

De foarte multe ori, oamenii negativi îți pot dezvălui cele mai neașteptate părți ale tale, pot scoate la suprafață abilități și talente ascunse despre care nici nu știai. Ba mai mult, uneori chiar și atitudinea lor față de tine poate provoca o mulțime de întrebări de care chiar aveai nevoie.

Apariția oamenilor negativi în viața ta îți poate arăta faptul că meriți ceva mai bun, chiar dacă nu înțelegi din prima acest lucru. Odată cu apariția lor, apare și semnul de îndoială: dacă totuși…?

Oamenii negativi doar te enervează, sunt inconsecvenți, spun fel de fel de aberații, își pierd cumpătul și nu produc decât haos. Literalmente, îți iau toată energia.

Încep problemele de sănătate. Corpul tău este cel care semnalează că ceva se întâmplă și este absolut imposibil să suporți toată acea situație. Trebuie să fii atent la aceste semne, pentru că anume oamenii negativi din viața ta îți oferă o lecție importantă de viață.

Înseamnă că trebuie să înveți să nu lași oamenii toxici în viața ta, chiar dacă ei au apărut în ea la un moment dat. Trebuie să înveți să spui nu și să-ți iei la revedere.

Dumnezeu știe că anume tu ai nevoie de această lecție.

Că viața ta a fost otrăvită de oamenii toxici de foarte mult timp, doar că până acum nu ai observat acest lucru, nu ai știut cum să faci față. Dumnezeu ți-a trimis oamenii toxici în viața ta pentru ca să știi cum să-i ocolești data viitoare.

Dacă ai observat că persoana dragă începe să devină toxică pentru tine, las-o să plece. Nu permite nimănui să îți otrăvească existența. Chiar dacă ați petrecut împreună multe momente, nu înseamnă că acum trebuie să înduri toate capriciile acestei persoane. Nu datorezi nimănui nimic.

Trebuie să ai încredere în tine. Trebuie să te cunoști pe tine însuți mai bine decât oricine. Știi cel mai bine de cei ai nevoie și când trebuie să pleci. Nu permite să devii victimă a circumstanțelor.

Nu îndura negativismul pentru toată viața doar pentru că odată te-ai simțit bine cu cineva. Doar la tine trebuie să fie cheia inimii tale și tu trebuie să decizi cine rămâne și cine pleacă. Numai tu trebuie să stabilești reguli, limite. Da, să-ți iei rămas bun de la cineva drag este dureros, dar uneori este atât de necesar.

Persoanele toxice apar în viața ta, pentru a-ți oferi niște lecții.

Dumnezeu îți cunoaște cel mai bine inima și știe de ce ai nevoie. Nu te poatE proteja de durere și rău, pentru că acest lucru este ireal și pentru că vrea ca tu să devii o persoană puternică, învățând niște lecții de viață.

Cum ai putea să iubești, dacă nu ai ști ce este ura? Cum ai putea să știi ce este binele dacă nu te lupți cu răul? Cum ai putea să știi ce meriți dacă nu te vei confrunta niciodată cu inacceptabilul?