De ce continui să scrii bărbatului, alături de care nu mai ești? Explicaţie dintr-o perspectivă psihologică!

Îţi juri ţie şi tuturor prietenilor tăi că vei înceta să-l apelezi şi să trimiți mesaje fostului tău. Nu mai vorbim de plimbările „accidentale” pe lângă casa lui.

El s-a interesat deja de starea ta spirituală, după despărţire. Dar el nu îşi dă seama de gravitatea lucrurilor. El nu ştie despre zecile de mesaje pe care te-ai abţinut să nu i le trimiţi sau despre toate momentele de suferinţă când îţi doreai să-l suni, până la lacrimi.

Prietenii tăi fac tot posibilul ca să te ajute să încetezi comunicarea cu el şi să-l uiţi. Ei îţi iau telefonul din mână, mai ales când ai acea privire stranie – este evident că te gândeşti la vremurile frumoase petrecute alături de el.

Dar totuşi… nu ai rezistat. I-ai scris. L-ai sunat. Şi nu doar o singură dată, ci de 20, de 30 de ori… Te simţi deplorabil, dar nu te poţi opri. El a devenit obsesia ta principală de care nu te poţi detaşa.

Pe lângă toate aceste părţi negative, există şi una pozitivă. Comportamentul tău obsesiv este explicabil din punct de vedere psihologic.

Acest proces comportamental, cunoscut sub numele de „ultima tentativă”, este o creștere temporară a frecvenței, duratei și amplorii reacției – țintă.

Putem compara acest act psihologic, cu procesul chemării ascensorului. Dacă apeşi butonul, de câteva ori şi în mod constant, iar el nu reacţionează, tu nu te opreşti, ci continui să presezi bietul buton, aşa încât să fii sigură că el într-adevăr nu mai funcţionează ca înainte.

Atunci când continui să-i scrii şi să suni pe fostul tău, conştientizând că ai obsesie faţă de el, faci primul pas spre vindecarea ta spirituală. 

Iar dacă nu îţi răspunde, rămând indiferent faţă de desperarea ta, atunci încetezi să mai chemi ascensorul şi te cobori pe scări.

P.S. – Dar e mai bine să-i ştergi toate contactele, aşa încât procesul comunicării cu el să fie mai complicat şi mai limitat, iar tu să nu te pierzi în lacrimi și suferință!

Sursa :