fb

De ce chiar și cei mai buni și iubitori bărbați înșală?

Înainte să încep să țin training-uri de familie, am lucrat cinci ani ca escortă. Era o profesie bine plătită, așa am făcut cunoștință cu oameni remarcabili, însoțindu-i prin toată lumea.

Dar acest lucru era epuizant și cu siguranță nu era ceea ce doream să fac cu adevărat. În schimb, am avut ocazia să-mi creez o viziune exactă și unică despre bărbați: cum ei gândesc, cum vorbesc, cum își argumentează faptele. Într-un sfârșit am înțeles de ce bărbații își iubesc partenerele sau soțiile, și totuși le înșală.

Acest moment m-a făcut să înțeleg de ce soțul meu a plecat de lângă mine, chiar dacă mă iubea. Am înțeles ce am făcut incorect. Am înțeles, că factorii ce-mi amenințau căsnicia existau mult înainte de sfârșit.

Vreau să vă spun că în marea parte a cazurilor înșelarea lui nu are nimic în comun cu voi sau cu dorințele voastre de a păstra relația. E legat de el însuși și de complexitățile lui. 

Femeile deseori afirmă că dacă nu i-ar fi permis, el nu ar fi înșelat. Dacă ea nu ar fi revenit la forma pasională de odinioară, el nu ar fi înșelat. Îmi cer scuze, dar e pur și simplu amuzant. Așa femeia își asumă întreaga vină, făcându-l pe el absolut nevinovat. Se prea poate că și el a adăugat ceva kilograme în plus. Sau că nu e la fel ca înainte, inclusiv și în plan emoțional.

Și totuși, de ce bărbatul înșală? Iată 4 motive care explică de ce bărbații preferă să înșele, decât să rezolve problemele în relație:

1.Bărbații nu pot să comunice în relație. El se pricepe la multe lucruri, dar atunci când e vorba de emoții înțelege că îi este foarte greu. Dacă vrea mai mult timp petrecut împreună, mai multă pasiune și chiar mai mult sex, trebuie să vorbească cu tine despre asta. În schimb, el repede își pierde răbdarea și îndrăznește să înșele.

2. Bărbații înșală din nesiguranță. Am întâlnit mulți bărbați care-mi spuneau că-și iubesc femeile, că au relații excelente și un sex minunat. Și totuși înșelau. Deci erau nesiguri de tot ce se întâmpla și astfel încercau să-și demonstreze  că încă poate.

3. Bărbații încearcă să evite conflictele în relație. E vorba de incapacitatea de a comunica, de a-ți exprima emoțiile. Ei se tem să vorbească, se tem că nu vor fi înțeleși și cu siguranță nu-și doresc scandaluri. Așa caută compensație în altă parte.

 

4. Bărbații aleg calea cu cea mai mică împotrivire. Ei decid să nu creeze noi motive de ceartă, alegând să rezolve problema în cel mia simplu mod. Înșelând.

Advertisement

Iată și esența: bărbatul vrea să primească tot ce are nevoie de la tine: atât în plan fizic, cât și emoțional. El vrea. Dar atunci când ceva nu-i ajunge, el nu poate vorbi despre asta, sau îi este teamă să-ți rănească sentimentele. De aia contează să-l forțezi să vorbească, fără a isca ceartă și isterie. Dacă el va simți căldură și liniște, că poate fi sincer cu tine, atunci așa și va fi. Și atunic probabilitatea să te înșele va fi atât de mică.

Jessica Brighton