De ce calea vieții noastre se schimbă la fiecare 7 ani

La fiecare 7 ani noi trecem prin schimbări majore. Așa cum se schimbă anotimpurile, așa și noi, oamenii, trecem prin diferite etape ale vieții.

La fel ca o linie care începe cu nașterea noastră și se termină cu moartea noastră. Durează 70 de ani până când linia se închide într-un cerc. Această cale de viață poate fi împărțită aproximativ în 10 părți.

Primul ciclu (0-7 ani)

În primii șapte ani din viață, copilul este complet concentrat asupra sa. Întreaga lume se învârte în jurul lui, pentru că toată familia sa face tot posibilul să-i facă toate capriciile.

Dacă, la un moment dat, familia nu-i mai îndeplinește dorințele, atunci copilul devine furios și aruncă în jur cu furie. În această perioadă a vieții copilul este un adevărat egoist, complet mulțumit de el însuși.

Al doilea ciclu (8-14 ani)

După 7 ani, copilul încetează să se concentreze doar asupra lui și începe să aibă o mulțime de întrebări pentru lumea din jur. El începe să pună o mulțime de întrebări: toate diferite, toate ciudate.

Începe să aibă și activități ciudate. Copilul devine un filosof sau un om de știință care vrea să știe cum funcționează totul în această lume. El poate distruge o jucărie sau chiar un aparat din casă doar pentru a vedea cum funcționează acesta. Sau chiar poate ucide o insectă pentru a vedea ce se întâmplă.

Ciclul al treilea (15-21)

După vârsta de 14 ani, adolescentul își dezvoltă interesul pentru . Băieții și fetele se gândesc la dragoste și deseori au vise dominate de fantezii. Adolescentul intră în etapa de maturitate.

Ciclul al patrulea (22-28 ani)

Până la vârsta de 21 de ani, dacă totul a decurs bine, bărbații și femeile încep să fie interesați și de altceva în afară de iubire. Devin ambițioși și se străduiesc să obțină bani, succes și atenție. Atrași de putere, bărbații și femeile luptă pentru a le obține pe toate.

Ciclul al cincilea (29-35 ani)

La 28 de ani în sfârșit ne dăm seama că nu putem obține chiar tot ce vrem. Ne dăm seama că există dorințe și lucruri care nu pot fi îndeplinite și, prin urmare, începem să visăm la altceva.

Începem să ne dorim confort, stabilitate în loc să urmărim obiective ambițioase. Vine momentul când nu mai suntem fără griji, de aceea apar vise de a ne cumpăra o casă, de a face o familie, de a naște copii.

Ciclul aș șaselea (36-42 ani)

La 35 de ani, energia noastră atinge apogeul. Am trecut de jumătate din cercul nostru de viață și, din acest moment, totul începe să scadă. Excludem lucrurile care ne perturbă modul de viață și începem să ne întrebăm tot mai mult de tradiții, obiceiuri, să ne intereseze religia. Trăind în trecut, devenim niște conformiști. Nu ne mai temem de reguli și ne străduim să ne controlăm.

Ciclul al șaptelea (43-49 ani)

Începem să dezvoltăm boli fizice și psihice. Părul nostru devine cenușiu, începe să cadă. Apar ridurile peste tot. Această perioadă este considerată a fi începutul recesiunii și ne gândim serios la semnificațiile religioase. Simțim nevoia să ne supunem cuiva superior și divin.

Ciclul al optulea (50-56 ani)

Din acest moment începe perioada resemnare și împăcare cu sine.

Ciclul al nouălea (57-63 ani)

La această vârstă pierdem interesul pentru multe lucruri și începem să ne concentrăm asupra noastră. Reflectăm asupra descoperirii adevărului etern după ce simțim să pierdem contactul cu lumea din jurul nostru. Devenim ceea ce eram în copilărie, dar de această dată, cu multe cunoștințe și o enormă experiență.

Ciclul al zecelea (64-70 ani)

Ne conformăm cu ce se întâmplă în jurul nostru, primim plăcere de la fiecare zi, exact ca niște copii.

Acesta este ciclul natural al vieții.