De ce bărbaților le este frică de trădarea fizică, mai mult decât de lipsa de iubire din partea partenerei

Trădarea nu doar că este un subiect dureros, dar și unul cu mai multe fațete. Câte persoane, atâtea păreri. S-au făcut nenumărate sondaje unde s-a pus întrebarea: ce fel de trădare am putea ierta mai ușor – cea fizică sau cea morală?

Bărbaților și femeilor li se cere să aleagă dintre cele două opțiuni care ar fi mai ușor de iertat. Femeile au ales în mod special intimitatea fără sentimente. Altfel spus, ar fi gata să treacă mult mai ușor peste infidelitate, dacă bărbatul nu a fost implicat emoțional în acea aventură.

Au ezitat în privința dragostei și au catalogat-o fiind dureroasă. Bărbații, dimpotrivă, aproape unanim erau pregătiți să plece din relație după ce au aflat despre relația intimă a partenerei în afara relației lor. Dar erau gata să accepte atunci când femeia se îndrăgostește de altcineva.

Oamenii au prezentat diferite versiuni ale motivului pentru care s-a întâmplat acest lucru. Au fost aduse diferite argumente. Dar totul este mult mai simplu decât pare.

Imaginează-ți că ai pe cineva drag în viața ta. Este persoana cea mai scumpă pentru tine, este lumea ta întreagă. Dacă se îndrăgostește de altcineva, înseamnă că tu nu mai ești universul său, iar acest lucru este o adevărată tragedie.

Trădarea fizică la fel este o tragedie, dar cumva mai există speranța că iubirea nu a dispărut, că această trădare a fost doar o greșeală, un instinct al corpului, un impuls. Și mai există o speranță de a corecta totul.

Întreaga dilemă are standarde duble: este legată de o persoană ca de un obiect. Cu cât este mai multă subiectivitate la o femeie, cu atât este mai recunoscut dreptul de a alege și dreptul la sentimente. Respectiv, cu atât aceste sentimente sunt mai importante.