fb

De ce bărbaţii nu se grăbesc să se căsătorească? O explicaţie genială dintr-o perspectivă masculină!

„N-am unde mă grăbi!” – expresia standart a bărbaţilor în vârstă de 20-25 ani. Asta nu înseamnă că acest lucru este, într-un fel sau altul, eronat, dar el nu este analizat până la urmă. Adevărul este – dacă bărbaţii se căsătoresc târziu sau nu se căsătoresc deloc, acest lucru nu este un indicator că ei sunt împotriva mariajului, ci mai degrabă că ei pur şi simplu pierd noțiunea timpului.

Ei, în mod inconştient, mută acest pas important pe o următoarea etapă a vieţii, justificând această acţiune prin cele mai diverse motive. Iată câteva din ele:

El nu te iubeşte

Niciun bărbat nu se va căsători cu femeia, faţă de care nu simte nimic special! Altfel, căsătoria ar avea, în exclusivitate, doar un sens pragmatic. De aceea, noi nu înţelegem de ce voi, femeile, vă tot plângeţi pe refuzul nostru de a ne căsători. Cum vă imaginaţi să ne trăim viaţa alături de o persoană, faţă de care avem obligaţii nu doar morale, dar şi juridice şi pe care nici măcar nu o iubim.

Un factor la fel de important aici este monotonia sau aşa numita deprindere din relaţie, pe care majoritatea bărbaţilor o pot distinge clar de sentimentele autentice care erau la început, analizând  potenţiala căsătorie, dintr-o perspectivă mult mai reală.

El nu înţelege sensul mariajului

Ne dăm seama de funcţia socială a mariajului, dar refuzăm să o acceptăm ca fiind necesară. Astfel de lucruri se întâmplă din diverse motive. De exemplu, dacă bărbatul a crescut în cadrul unei familii mai conservatoare, atunci cel mai probabil este că el va accepta tradiţia social-culturală a căsniciei, iar dacă această valoare nu i-a fost explicată şi cultivată din copilărie, atunci el se va căsători mai târziu sau nu se va mai căsători deloc.

De aceea, dacă vezi în partenerul tău, care nu este încă gata pentru mariaj, un potenţial soţ, atunci e responsabilitatea ta să-l educi în acest sens, pentru că el nu va întreprinde nimic, de sine stătător.

Îi este frică de schimbări

Încă din copilărie suntem presaţi de o cantitate enormă de informaţie, care ne spune că nu doar femeia iubită, ci şi viaţa se schimbă radical după relaţie. Doar că nimeni nu menţionează faptul că aceasta este o dezvoltare normală a lucrurilor şi, că cu sau fără mariaj, viaţa noastră oricum va trece prin schimbări esenţiale.

Dar totuşi continuăm să credem în acest stereotip. Din cauza acestei interpretări eronate, multe căsnicii nu doar nu se formează, ci şi se auto-distrug foarte rapid.

Dacă sunteţi în ipostaza mamei, educaţi-vă băieţii corect, spunându-le că viaţa e compusă din schimbări constante şi asta e un lucru normal! În caz contrar, o să ne trezim cu o generaţie de bărbaţi nepregătiţi şi speriaţi de căsătorie.

Frica de o responsabilitate prea mare

Majoritatea bărbaţilor sunt înspăimântaţi de un alt stereotip, şi anume ideea că bărbatul este sursa fundamentală de putere a familiei. Că de el depinde, sută la sută, situaţia financiară, psihologică şi socială a familiei sale. În acest caz, nu este nevoie să ne lăsăm convinşi de feministe ca să ne dăm seama, că în secolul XXI lucrurile stau diferit.

Astăzi este actual conceptul de egalitate a sexelor şi această schimbare calitativă ia o amploare tot mai mare în cadrul familiilor contemporane. Obligaţiile şi responsabilităţile de rutină sunt împărţite egal între parteneri, fapt care uşurează, considerabil, viaţa în cadrul căsniciei. De aceea, nu uitaţi să ne reamintiţi, câteodată, că lucrurile nu sunt atât de complicate precum par…

 A fost deja căsătorit

Deşi bărbaţii trecuţi prin căsnicie au o viziune foarte realistă referitor la ea şi sunt, aparent, gata pentru un astfel de pas, nu uita de două lucruri importante, în acest sens:

1. El nu-şi va schimba niciodată obişnuinţele, pe care şi le-a format în cadrul primei căsătorii;

Advertisement

2. Niciodată nu ai garanţie de ce prima lui căsnicie nu a mers. Trebuie să te convingi 100% că distrugerea acesteia nu a avut loc doar din vina lui, în caz contrar nu ai nevoie de un astfel de bărbat.

Dacă se întâmplă să încerci să-l convingi pe un bărbat trecut prin divorţ să se căsătorească cu tine, atunci ţine cont de aceste lucruri!

Source :

lady.tut.by