De ce bărbații iubesc să alinte femeile capricioase și indiferente, dar nu pe cele demne? Explicația unui psiholog!

Unele femei sunt foarte insistente și mereu obțin ce vor: cu ajutorul unei simple priviri sau a unui gest. Atunci bărbatul le oferă flori, cadouri, surprize și chiar tot Universul la picioare.

Sunt alte femei care, după perioada de flirt și curtare, după ce primesc flori, atenție și cadouri, nu mai primesc nimic. Iar bărbatul dispare din viața lor. Aceste femei se gândesc: „Cum așa? Cum se poate ca cineva să fie atât de insistent, să ceară direct un cadou sau o favoare? Aceste femei se folosesc de bărbatul lor.

O femeie adevărată care se respectă niciodată nu va cere ceva pur și simplu. Mai întâi ea își va dori foarte mult acel lucru, în tăcere. Ea nu își imaginează că ar putea proceda la fel: să ceară, să insiste să primească. Deși tare mult și-ar dori ca bărbatul ei singur să-și dea seama ce își dorește și să-i îndeplinească dorința.

Prin urmare, ea începe să sugereze, dar în același timp îi este teamă că el ar putea descoperi că sugerarea ei însemnă o cerere. Îi arată că este indiferentă, ca bărbatul ei să nu-și dea seama ce vrea de la el. În acest moment, bărbatul începe să aibă oarecare presupuneri, să simtă că se întâmplă ceva cu femeia de alături, dar nu înțelege concret ce anume.

Dacă el totuși încă nu a înțeles, femeia se supără, se simte jignită. Dar nu poate spune de ce, ca să nu fie desconspirată. Aici începe o serie întreagă de neînțelegeri între cei doi, cu multe conflicte, invidie, gelozie, mandrie.

În loc să-i spună omului iubit ce anume își dorește, femeia-mândră mai întâi va suferi, va aduce bărbatul până la starea de paranoia, va fi supărată, și abia apoi bărbatul îi va cumpăra ce și-a dorit. O femeie normală nu este deloc insistentă și nu manipulează deloc.

Iar femeia capricioasă mereu va cere, va insista, bărbatul va face totul pentru ea, doar să o vadă împlinită și fericită. Dar mai există și așa tip de bărbați, care nu oferă daruri sau nu fac surprize doar atunci când li se cere și nici nu o fac pentru a cere ceva în schimb. Ei o fac pur și simplu, din plăcere, doar ca să își vadă femeia iubită zâmbind,

De obicei, doar bărbații care sunt foarte dependenți emoțional aleg în viața lor femeile capricioase. Să manipulezi un bărbat independent este foarte greu și în acest caz nu va funcționa trucul cu zâmbete dulci și priviri la fel de dulci.

Psiholog Andriana Buianova

Sursa :