De ce amanta va fi doar o rezervă în viața unui bărbat căsătorit

Ea speră că totul se va schimba într-o zi. Acele promisiuni vor deveni realitate, el își va părăsi soția, va avea grijă de sufletul ei, va construi o lume a lor, va înțelege că doar alături de ea poate fi. Doar că timpul trece și nimic nu se schimbă.

El pleacă de lângă soție, dar nu pentru totdeauna. Vrea să fie admirat, să trăiască aventura, să se simtă din nou puternic și special, vrea să fie înțeles și acceptat așa cum este sau pur și simplu caută să se folosească de sinceritatea unei femei.

Această poveste nu este pentru totdeauna. El cucerește, este grijuliu, oferă momente de atenție, dar nu avansează la o nouă etapă. Îi convine să joace două roluri: în căsnicie este un familist, alături de amantă trăiește pasiunea și nebunia.

Căsnicia înseamnă pentru el stabilitate, liniște, este locul unde se poate întoarce de fiecare dată când lucrurile nu funcționează cu amanta, când se plictisește, când obosește să mai poarte masca unui bărbat perfect, când așteaptă o nouă victimă.

Acesta este singurul lui scop: să trăiască o aventură, să se bucure de moment, să joace rolul unui bărbat protector și grijuliu. Dar, imediat cum situația se va complica, nu va risca nimic. Va veni cu anumite scuze ieftine și va opri totul.

Acele promisiuni au existat doar pentru a păstra aproape. Acele cuvinte frumoase au fost spuse doar pentru a fi considerat cel mai bun. Dar ele rămân promisiuni și cuvinte aruncate în vânt, nimic mai mult.

Se întoarce lângă soție, după ceva timp poate repeta scenariul

Amanta rămâne cu acest rol de rezervă, o persoană care trebuie să-l înțeleagă și să-i accepte toate emoțiile, să-l admire și să-l susțină indiferent de orice, să fie de acord cu venirile și plecările lui, cu explicații superficiale.

Firește, este dependentă de el, îl consideră Universul ei, crede că fără acest om nu poate trăi. Un scenariu perfect pentru bărbat, care în această formulă are toată puterea să ia decizii de unul singur, să impună comportamente, să amenințe cu plecarea.

Imediat cum lucrurile se complică, îi este foarte ușor să evadeze din poveste, să dea vina pe ea, să o acuze că l-a forțat să treacă de acele limite. I-a fost milă, a vrut să o ajute, a avut doar intenții bune, dar acum nu mai poate continua, trebuie să-l înțeleagă.

Amanta, trăind iluzia, va implora atenția lui, va aștepta cu disperare acele clipe petrecute împreună. Dar în tot acest timp va exista soția lui, femeia la care mereu se întoarce, femeia lângă care alege să construiască, să păstreze familia.

Sunt experiențe pe care doar cu soția le trăiește, sunt evenimente pe care doar alături de soție le petrece, cele mai importante decizii le ia alături de ea. Îi este imposibil să iasă cu amanta undeva, să o prezinte cuiva.

Nimic nu poate schimba această realitate tristă. O femeie care se respectă nu va accepta acest rol de rezervă, nu va accepta suferința altei persoane, nu va accepta să fie o emoție temporară în viața unui bărbat.

© De Vorbă cu Tine