fb

De câte ori pe săptămână trebuie să faceți sex pentru a fi fericiți

Poți să devii mai fericit, dacă faci sex mai des? În care situații trebuie să renunți?

Oamenii de știință au încercat să stabilească cât de mult o viață intimă furtunoasă poate influența un om. În 2015 a fost realizat un experiment la care au participat peste 30.000 de oameni. S-a demonstrat că cuplurile care făceau sex nu mai puțin de o dată pe săptămână erau mai fericite decât cele care făceau sex mai rar. Se pare deci că regula este o dată în șapte zile.

Însă lucrurile nu stau atât se simplu. Un an mai devreme o cercetare a demonstrat că procentajul oamenilor fericiți printre cei care fac sex mai des de o dată pe săptâmână (2-3 ori) este mai înalt decât printre cei care fac sex doar o dată pe săptămână.

 

Oamenii de știință afirmă că aceste rezultate diferite vorbesc despre faptul că nu există o regulă la capitolul sex.

„Ceea ce este bine pentru un cuplu este nepotrivit pentru altele. Pentru un cuplu o dată în săptămână poate fi excelent, pentru alții prea mult, iar pentru și o dată pe zi este prea puțin”, – spune Ian Kerner, consilier sexolog și psihoterapeut.

De aici putem înțelege că cuplurile singure își aleg timpul și durata vieții intime. 

Cât putem să face sex? Este o întrebare cu răspuns dificil. Totuși sunt trei situații importante când trebuie să-ți faci griji. Atunci când:

1. Sexul influențează starea psihologică. 

Există o diferență între dependența sexuală și hipersexuală. În primul caz nu este nimic groaznic, există doar o dorință mare. Trebuie să-ți faci griji atunci când:

– impulsurile tale sexuale ies de sub control.

– Faci sex, indiferent de riscuri.

– Folosești sexul dpar ca să scapi de stres și singurătate.

2. Sexul înrăutățește starea organismului

Chiar și sexul trebuie să aibă niște limite. Durerea fizică nu este acceptabilă.

3. Unul dintre parteneri nu vrea intimitate

Este posibil acest moment. Unul din parteneri poate avea mai puțină necesitate de intimitate. În acest caz trebuie să discuți acest detaliu cu partenerul.

Dacă sexul nu-ți aduce plăceere, este timpul să te oprești și să schimbi ceva la viața ta intimă. În caz contrar, trăiește momentul și tratează-l cu maximă responsabilitate.