fb

Dăruiește-i persoanei pe care o iubești aripi pentru a zbura, rădăcini pentru a se întoarce și motive pentru a rămâne

Dincolo de vorbe frumoase și dincolo de cuceriri, fii tu. Nu te complica cu promisiuni false și nu-ți programa cel mai cuceritor discurs dacă iubești. În iubire nu este loc de falsitate și jocuri murdare. Și ca să fie clar, când zic „iubire”, mă refer la iubirea cea adevărată care trezește sentimente sublime, care nu se vorbește la fiecare colț de stradă și nu se face circ din ea. Dragostea care rezistă în timp, înfruntă încercările vieții, este răbdătoare, nu cedează, nu critică și nu judecă.

Mulți spun că nu mai există iubire sinceră. Poate că e un adevăr. Astăzi societatea pune preț pe lucruri materiale. Toți vor sex și bani. Fetele nu-și mai știu prețul, iar băieții adoră corpuri goale, nu suflete pline de frumusețe. O iubire adevărată nu poate exista acolo unde s-au urmărit scopuri. Doi oameni nu pot fi împreună până moartea îi va despărți dacă nu s-au iubit pe ei, dar au pus accent pe mașină, vacanțe, bani. Nu e o normalitate să te căsătorești cu un om pe care îl vezi doar ca o sursă de bani.

Vrei să fii iubit? Atunci iubește. Viața e un bumerang, iar acest lucru nu o spun nu mai eu. Nu ai nici un drept să ceri ceva de la viață și de la omul de lângă tine dacă nu oferi nimic. Trebuie să înțelegi că nimic nu-ți aparține, iar cel pe care îl ai prezent în viața ta poate pleca oricând dacă nu se simte iubit. O relație are nevoie de susținere, răbdare și sinceritate. Oferă-i omului iubit amintiri care să-i acopere chipul cu zâmbete. Nu fi ca un sac de pietre care îl doboară la pământ, nu fi un tornado care îl devastează, fii aripele lui care îl ridică spre cer. Ajută-l să-și atingă visurile, fă parte din creativitatea lui, fii alături. E simplu să reproșezi, să ceri, să înjosești decât să dăruiești motive de a rămâne lângă tine, de a nu căuta în alt suflet atenția, grija și vorba bună. Iubirea care nu poate fi doborâtă are la temelie doi  oameni care știu să-și ofere reciproc aripi, motive de a fi alături și de a se întoarce acasă oriunde nu ar pleca, cât de departe nu s-ar afla inimile lor.

De azi aplică acest sfat și vei afla cum arată dragostea puternică: „Dăruiește-i persoanei pe care o iubești aripi pentru a zbura, rădăcini pentru a se întoarce și motive pentru a rămâne.” -Dalai Lama