Dalai Lama: „Acțiunea, nu rugăciunea îți va rezolva problemele. Rădăcina fiecărui rău crește din noi!”

Atunci când avem o dificultate în viață intrăm într-o stare anumită ca să ne rugăm.

Ne adresăm Divinității sau forțelor Universului ca să ne ofere ajutor sau să ne îndrume atunci când simțim că nu avem control asupra situației. Există o mulțime de cazuri când suntem neputincioși în fața vieții.

Meditația și rugăciunea sunt utile, însă numai atunci când problema este una interioară. Războaiele fac parte din lumea din afara noastră.

Este adevărat că umanitatea a creat aceste probleme din cauza egoismului și valorilor imorale care ne ghidează în viață. Însă în aceste situații acțiunea este mult mai eficientă decât rugăciunea.

Dalai Lama afirmă că: “Omul vrea o viață liniștită și pașnică. Dar cu toate acestea, probleme există.”

Sunt Budist și cred în puterea gândului, dar nu putem să îi cerem ajutor puterilor supranaturale pentru a rezolva problemele pe care noi le-am creat. Este ceva lipsit de logică.

Ne rugăm la Dumnezeu ca el să înlăture cauza dezastrelor efectuate de om, dar nu are sens să înlături efectele când ele se pot repeta în mod continuu. Omul trebuie să caute răspunsul și soluția individual, pentru că noi suntem cauza acestor situații nefaste.

Trebuie să avem o altă abordare a valorilor umane. Dacă acum vom încerca să ne schimbăm, există o speranță ca acest secol să fie diferit de cele precedente. Este în interesul întregii umanități acest lucru.

Nu este nevoie să facem sacrificii eroice, ci fapte mici, pline de altruism.

Rădăcina fiecărui rău crește din noi, din ignoranța noastră și micile acte rău intenționate. Furia, gelozia, ura și răzbunarea sunt niște sentimente nocive. Trebuie să ne schimbăm prioritățile ca să putem să transformăm această lume.

Să facem fiecare independent câte un lucru în favoare acestei planete și societăți și să nu cerem neîntrerupt ajutor lui Dumnezeu.”

Sursa :