Dacă vrei să ai o relație SINCERĂ cu omul tău, ține minte aceste cinci lucruri

Sinceritatea și încrederea sunt extrem de importante într-o relație. Din păcate, tot mai multe cupluri se pierd în capcana minciunii și a neîncrederii. Iată ce trebuie să faci pentru ca să ai o relație sinceră cu partenerul tău:

1. Oferă relației o direcție corectă

La începutul relației ambii, în mod conștient sau nu, creați anumite reuguli de comportament, anumite limite care vor determina legătura dintre voi pentru ani buni. Din momentul în care aceste reguli vor fi stabilite, va fi greu să le schimbați. De exemplu, la început femeia face singură curat în casă. Însă acest lucru nu este ceea ce și-ar dori. Ea vrea să împartă cu partenerul ei această activitate. Există însă o problemă: dacă femeia a acceptat această regulă de la început, va fi greu să convingă partenerul să o ajute. E un exemplu banal, care se poate extinde asupra multor subiecte importante.

De aia e important de la începutul relației să ai un comportament firesc, să faci ceea ce cu adevărat îți place, fără a te forța să-i faci pe plac partenerului. Comunicați des, cât mai des despre dorințele, deprinderile și gândurile voastre.

2. Fii sinceră cu ceea ce nu-ți place în mod categoric

Nu amenința și nu impune partenerului ceva, mai bine discutați despre asta. Spune-i  despre valorile tale pe care nu le vei putea elimina niciodată, despre lucrurile pe care nu le vei putea accepta sau ierta. Cu cât mai devreme veți determina viziunile voastre față de cele mai importante subiecte, cu atât mai repede veți înțelege dacă relația merită timpul și efortul vostru.

3. Ceea ce vezi, aia și ai

E specific perioadei când vă deprindeți unul cu altul. Atunci când încetați să fiți buni, pentru a place. Când încep să apară tot felul de ascunzișuri și lucruri nespuse. Atunci trebuie să privești partenerul și s-l apreciezi din nou, să vezi dacă te potrivești cu el sau nu. Nu trebuie să speri că se va schimba sau că tu îl vei schimba.

4. Uită de jocuri

Nu trebuie să joci într-o relație, nu trebuie să aștepți mult timp, pentru a răspunde. Nu trebuie să vă forțați să fiți geloși. Pur și simplu fiți voi înșivă. Pentru a avea o relație sinceră, trebuie să fiți voi sinceri.

5. Fiți flexibili

Este sursa fericirii voastre. Partenerul nu te va cunoaște suficient, dacă nu vei crede că meriți iubirea lui, dacă nu te vei ierta și nu vei depăși frica neîncrederii.

E important să simți confort și siguranță în relația în care ești, să simți puterea datorită căreia împreună puteți depăși toate greutățile. 

Sursa :