Dacă vrei să ai o relație de-o viață, caută partenerul cu această calitate importantă

Ne dorim să avem alături un partener empatic, capabil să ne înțeleagă emoțile și dorințele. Doar așa putem coopera în armonie cu partenerul, înfruntând toate obstacolele vieții.

Cea mai imporantă calitate a unui om este empatia. Este abilitatea de a înțelege sentimentele altor persoane. Manifestând empatie, începi să privești lucrurile din perspectiva celuilalt.

Orice om poate experimenta empatie, diferă doar nivelurile la care aceasta poate fi experimentată. Dacă am măsura gradul de empatie al oamenilor, la polul negativ s-ar afla psihopații, cei care nu sunt capabili de compasiune.

Empatia este elementul cheie a relației tale cu o altă persoană, fie vorba de părinți, surori, frați, rude, prieteni sau colegi. La fel de importantă, dacă nu cea mai importantă, este într-o relație romantică.

Vrei să construiești o relație de durată?

Atunci petrece mai mult timp cu partenerul tău, ține cont de părerea lui și fii influențat de dispoziția și atitudinile lui. Dacă nu îți pasă prea mult de sentimentele altora și nu ești afectat de durerea altora, nu poți fi numită o persoană empatică. În acest caz îți va fi dificil să înțelegi și să îți explici acțiunile și viziunile altei persoane sau nu-ți va păsa în general de ele.

Vei considera că astfel de persoane, capabile să simtă compasiune, sunt slabe. Din acest motiv nu le vei putea trata cu respect. Vei crede că această persoană vrea să te manipuleze. La rândul ei, persoana se va simți neînțeleasă, respinsă.

Dacă ești o persoană foarte empatică, îți va fi dificil să înțelegi de ce partenerul tău este atât de rece și indiferent. Te vei întreba: el cu adevărat ține la tine? Are nevoie de tine?

Ar fi imposibil să trăiești fără să simți emoții intense.

Partenerul va începe să îți pară prea egoist și vei pierde respectul față de el. O relație serioasă, de durată este atunci când două persoane devin o echipă. Ei trebuie să coopereze în luarea oricărei decizii. Este adevărat că în unele cazuri expresia ”polii opuși se atrag” este validă.

Dacă e vorba despre un visător și la un realist, ei se completează unul pe altul. Obținem un amestec de impulsivitate și pragmatism. Situația este diferită în cazul empatiei. O persoanele empatică și una non-empatică nu se vor armoniza niciodată. Ei pur și simplu nu se vor înțelege unul pe celălalt.

Fii empatic și atunci vei atrage doar persoane potrivite.