Dacă vrei să ai o relație de-o viață, caută bărbatul cu această calitate importantă

Alergăm după emoții temporare, uitând că valabilitatea lor este atât de scurtă, că impactul acestora asupra vieții noastre este minim. Ne întrebăm apoi de ce o relație nu funcționează, de ce nu ne mai înțelegem cu partenerul.

Venim într-o relație cu trecutul nostru, cu propriile calități și defecte. Ne așteptăm ca omul de alături să te înțeleagă, să ne accepte așa cum suntem. Vrem să fim în sfârșit înțeleși, să fim îmbrățișați și să uităm toată durerea.

Dar acest lucru nu o va putea face un partener care toată viața lui a fost egoist. Un om pentru care interesele proprii au fost mereu prioritare. Nu vom putea comunica eficient, nu vom fi acceptați pe deplin, nu vom descoperi acea chimie.

Iată de ce este atât de important să avem alături de noi un partener empatic. Este cea mai importantă calitate într-o relație, este felul în care ne apropiem emoțional de cineva cu sinceritate, gata să ascultăm povestea.

Trăind lângă un om empatic, nu îți va fi niciodată frică să vorbești despre emoțiie tale, despre așteptări, dorințe, planuri de moment, planuri de viitor, despre orice detaliu crezi că este important. Nu vei fi judecată, nu vei fi criticată, nu vei fi blamată.

Dimpotrivă, vei fi înțeleasă și ți se vor valida emoțiile. Iar acest detaliu este atât de important în ziua de azi, când se construiesc relații pe principii toxice. Nu poți dezvolta iubirea, dacă omul de alături nu simte ce simți tu.

În orice moment al vieții, el va empatiza cu emoția ta. Când vei veni obosită de la serviciu, când nu vei dori să vorbești cu nimeni, sau invers, când vei dori atât de mult să stai de vorbă cu cineva. Când veți avea copii, când vei fi tristă, când te vei simți rău.

Oamenii toxici nu pot fi empatici

Manipulatorii nu vor fi empatici. Alegând un om empatic alături, te îndepărtezi de tot ce este toxic și din interes. La rândul tău, dezvoltă empatia în raport cu partenerul. Vei vedea cum începi să îl descoperi altfel, să-i înțelegi problemele altfel.

Omul empatic nu îți spune că ești prea sensibilă, atunci când plângi privind un film romantic. Nu îți spune să te oprești din discurs, pentru că s-a sătura să audă aceleași cuvinte. Nu îți spune că veți face așa cum crede el mai bine.

Nu vei auzi asemenea lucruri în relația ta. Pentru că emoțiile tale vor fi cunoscute, înțelese, procesate de celălalt. Drept răspuns, vei avea alături o persoană grijulie, sensibilă la momentele tale complicate, la suferința ta.

Nu, el nu va fi un partener slab. Este eronat să crezi că empatia poate fi slăbiciunea. De multe ori cel mai puternici oameni ascund o sensibilitate puternică, anume pentru că au trecut peste dureri, le-au făcut față și acum sunt gata pentru o relație serioasă.

Omul toxic și indiferent va fi mereu iritat de întrebările tale, de așteptările tale, de dorința de a comunimai mai mult. 1Ce se întâmplă cu tine”, îți va reproșa, vorbind pe un ton urât. Pe când omul empatic se va îngrijora și îi va păsa.

„Spune-mi te rog, vreau să știu ce se întâmplă cu tine”. Aceeași expresie, folosită de doi oameni complet diferiți. Dar anume atitudinea omului de alături poate transforma relația în fericire sau o poate distruge. Alege un bărbat empatic.

Fii empatic și atunci vei atrage doar persoane potrivite.

© De Vorbă cu Tine