fb

Dacă vei face aceste lucruri oamenii nu te vor place

Sunt mai multe moduri prin care ai putea îndepărta oamenii de tine. Și multe dintre ele nu au nevoie de efort. Uneori, este suficient ca cineva să urmărească profilul tău de pe rețelele de socializare sau să te cunoască real, ca cel de lângă tine să înțeleagă că nu aveți nimic în comun și să nu mai vrea să vă mai întâlniți. Am adunat cele mai cunoscute motive din cauza cărora oamenii, fie online sau în realitate, te-ar putea respinge.

 1. Postezi prea multe poze. Dorești să postezi poze din luna de miere, poze cu câinelui îmbrăcat în costum de Moș Crăciun – toate într-o zi. Dar studiile au demonstrat că oamenii rar îi privesc cu ochi buni pe cei care postează o mulțime de poze (cu excepția rudelor și a omenilor apropiați). În același timp, sociologii au observat că prietenilor nu le place când postați o mulțime de fotografii cu familia, iar rudelor nu place când postați o mulțime de fotografii cu prietenii.
 2. Când ai prea mulți sau prea puțini prieteni pe rețelele de socializare. În urma unui experiment, oamenii de știință au rugat paraticipanții să evalueze conturile străine. Majoritatea au acordat o atenție mai mare la numărul prietenilor. Numărul de simpatii se reducea atunci când erau mai puțini de o 100 prieteni și mai mulți de 300 prieteni. Psihologii susțin că acei oameni care au prea mulți prieteni pe rețelele de socializare sunt concentrați mai mult pe internet și își fac prieteni virtuali din cauza disperării sau doar doresc să atingă un număr anumit de prieteni.
 3. Spui ceva intim chiar de la începutul relației. În general, oamenii încep să se placă atunci când este încredere. De fapt, prieteniile la o vârstă mai matură se întemeiază atunci când împărtășești ceva personal. Dar, psihologii susțin că a spune ceva intim chiar de la începutul realției, de exemplu: că sora ta și-a înșelat soțul, reduc șansele să mai fii pe plac celui de lângă tine. Este suficient să spui doar despre amintirile din copilărie și hobby-urile tale.
 4. Întrebi fără a vorbi despre tine. Studiile arată că puțini oameni te vor place dacă nu vei spune ceva și despre tine. Da, oamenilor le place când cineva este interesat de ei, dar totul trebuie să fie reciproc.
 5. Pozele de profil sunt prea mari. Interesant, dar studiile arată că o fotografie facută de la o distanță de aproximativ 45 cm, sunt percepute mai puțin atractive și nu sunt credibile. O poză trebuie realizată la o distanță de aproximativ 135 cm.
 6. Îți ascunzi emoțiile. Studiile au demonstrat că cei din jur observă foarte bine atunci când îți controlezi emoțiile. Oamenii văd această reținere ca pe o lipsă de interes de a comunica.
 7. Te comporți prea politicos. Oamenilor le pare că mimezi emoțiile sau pot să se simtă nedemni, să se rușineze.
 8. Laudă ascunsă. Nu încerca să-ți faci complimente, acest lucru nu-i va impresiona pe prieteni sau pe potențialii angajatori. Participanții unui experiment au fost rugați să scrie defectele lor. Mai mult de două treimi dintre oameni au scris: „perfecționist” sau „depedent de muncă” – acestea fiind niște laude ascunse.
 9. Ești prea nervos. Cercetătorii cred că mirosul transpirației provocată din cauza stresului influențează în mod inconștient opiniile oamenilor. În timpul experimentului, participanții au vizionat  un video în care femeile făceau activități de zi cu zi. În același timp, participanților  li s-a dat să miroase trei tipuri de transpirație: transpirație eliberată în timpul antrenamentului, în timpul situații de stres și transpirația amestecată cu mirosul deodorantului. Ca rezultat, participanții care au mirosit transpirația cauzată din cauza stresului au considerat femeile mai puțin atrăgătoare. Iar cei care au mirosit transpirația amestecată cu mirosul deodorantului, au dat o notă mai mare.
 10. Nu ai simțul umorului. Oamenilor nu le place de cei care sunt prea serioși și nu acceptă glumele. Oamenii se apropie unul de altul atunci când pot râde împreună.
 11. Nu zâmbești. Studiile arată: ai mai multe șanse să fie pe placul oamenilor atunci când zâmbești, decât atunci când nu zâmbești. Zâmbetul de la prima întâlnire mereu crește șansele unei întâlniri ulterioare.
 12. Ești arogant. Este vorba despre afecțiune reciprocă. Psihologii spun că, dacă o persoană știe că o placi, există o probabilitate mai mare să te placă și ea. Iar dacă simte că ai o atitudine arogantă, șansele sunt mai mici.