Dacă vă doriţi o relaţie sinceră, atunci trebuie să ţineţi cont de aceste 5 lucruri

1. Stabileşte un “ton” corect al relaţiei

La inceputul relaţiei, partenerii îşi creează ( fie în mod conştient sau inconștient) anumite modele de comportament, reguli şi multe alte trăsături morale, care le vor defini personalitatea, în cadrul relaţiei, în perioada de existenţă a ei. Și odată ce aceste prototipuri comportamentale sunt instalate, este foarte dificil să le schimbăm.

Drept exemplu, ne serveşte situaţia în care, la începutul relaţiei fata are grijă de curăţenie şi găteşte, în mod constant. Ea face toate aceste lucruri, din cele mai bune intenţii, pentru că vrea să-şi surprindă plăcut iubitul.

Problema este că, ulterior, partenerul ei va trata aceste acţiuni, ca ceva obligatoriu, anume din motivul că fata s-a arătat, iniţial, din perspectiva unei gospodine grijulii, chiar dacă, în realitate, ea pledează pentru împărţirea egală a responsabilităţilor.

Deci, aici e un sfat: Comportă-te, inițial, cât mai natural, fă ceea ce îţi place cu adevarat şi nu încearca să-ţi impresionezi partenerul, căci asta poate avea consecinţe neplăcute.

De la bun început, obișnuiți-vă să comunicați – în mod deschis și cât mai des. Discutați tot ce se întâmplă între voi. Nu vă fie frică să sunați prea gravi.

2. Fii sincer referitor la lucrurile, care nu te aranjează în relaţie

Nu pune ultimatumuri, ci vorbeşte. Confesează-te partenerului tău despre lucrurile care sunt fundamental importante pentru tine. Poate ai anumite condiţii obligatorii precum este nunta oficială sau ţara în care plănuieşti să-ţi trăieşti viaţa sau faptul că nu îţi doreşti copii.

Cu cât aflați mai devreme despre toate aceste detalii, cu atât veţi hotărî mai rapid, dacă această relaţie merită sau nu, efortul şi timpul vostru.

3. Crede în realitatea, pe care o vezi

Aici vorbim despre perioada când dulcegăriile se finalizează, iar trăsăturile neplăcute ale caracterului ies la suprafaţă. În această perioadă, scopul nostru este să analizăm, la maxim, aceste cusururil ale partenerului şi să ne dăm seama dacă le putem accepta sau nu.

Şi nu uitaţi că aceste lucruri nu pot fi schimbate şi, cu siguranţă, ele nu vor dispărea. Aşa că dacă vă doriţi o relaţie corectă, alegerea vă aparţine.

4. Uită de jocuri

Nu trebuie să vă jucaţi în jocuri murdare, mai ales la începutul relaţiei . Nu trebuie să așteptați un anumit timp, pentru a răspunde la mesaj sau la apel. Nu trebuie să provocaţi o gelozie reciprocă.

Nu trebuie să vă restrângeți temperamentele, pentru a nu părea obsesivi. Doar fi-ţi voi înşivă! Pentru a avea o relație onestă, trebuie să începem de la propriul nostru comportament.

5. Fii vulnerabil

Aceasta este sursa fericirii voastre. Deși, pare înfricoșător. Pentru a fi vulnerabili, trebuie să:
– Vă considerați vrednici de iubire;
– Vă acceptaţi toate neajunsurile;
– Vă depășiți teama că o altă persoană nu v-ar putea accepta cusururile.

Partenerul tău nu te va putea cunoaște pe deplin, până când nu faci aceste 3 lururi.

Când vă învăţaţi să fiţi vulnerabili, unul față de celălalt, vă veţi simți confortabil și sigur, în cadrul relaţiei. Aceste este procesul prin care puteţi construi o relaţie sinceră.

Sursa :