Dacă un bărbat îți spune aceste 5 fraze toxice, pleacă de lângă el

Sunt cuvinte care ascund atât de multe emoții negative, care provoacă un om drag să se îndepărteze, să vadă altfel lucrurile, să nu mai vrea un viitor comun. Sunt cuvinte care transformă relația într-o mocirlă a regretelor și a durerii.

Un bărbat iubitor ar trebui să facă complimente sincere, să spună cuvinte de încurajare, să susțină de fiecare dată. În mesajele sale este firesc să existe empatie, recunoștință, admirație, asumare și maturitate.

Dar, uneori, în locul cuvintelor sincere pot exista multe fraze toxice, expresii care dezvăluie un caracter urât, egoist și indiferent. Nu este vorba despre un test, despre un moment de rătăcire: el pur și simplu distruge povestea voastră de iubire.

Ești un nimeni fără mine

Se crede atât de important, vine mereu cu o atitudine de superioritate, caută să te convingă că toată această poveste se datorează lui. Dezvoltă un scenariu în care este zeu, singurul personaj demn de laudă și apreciere.

Sunt cuvinte care cresc dependența ta. Ești cu sufletul bun, pentru tine această relație înseamnă totul, ești gata să cedezi. Vei începe să crezi în aceste cuvinte, îți vei asuma vina pentru eșecurile lui. Sau nu vei uita de propria demnitate și vei pleca imediat.

Fac ce vreau

Este imposibil să construiești ceva alături de un bărbat egoist, pentru care propria stare de bine contează mai mult. El vine și pleacă când vrea, el ignoră în totalitate emoția ta, nu-i pasă dacă ai nevoie de el sau trebuie să își asume anumite lucruri.

Vei face așa cum spun eu

Este atât de toxică această atitudine, când un bărbat vrea să controleze lumea și emoțiile tale, când se crede mai important și îți desconsideră opiniile și alegerile. Nu mai rămâne nimic din afecțiune, din grijă, din dorința de a fi mai bine.

Pentru el nu există echilibru emoțional, dorința de a te asculta și a înțelege. Imaturitatea lui îl face să anuleze orice realizare de-a ta, nu-i pasă dacă ai dreptate, dacă ideile tale sunt mai bune. Frustrările și complexele interioare vor fi mereu în fața empatiei.

Nu ești bună de nimic

O frază toxică spusă de un bărbat laș, care pur și simplu tratează cu indiferență felul tău de a fi, se folosește de sentimentele tale sincere pentru a-ți transmite emoții urâte, pentru a te face să te simți inutilă, incapabilă de ceva.

Atunci vine el să ofere propriile soluții, să te salveze de la eșec. Nu accepta să fii umilită de nimeni, nu accepta să uiți de tine, să te consideri slabă doar pentru că un frustrat este incapabil să vină cu respect și cu o atitudine demnă în relație.

Ea este mai bună decât tine

Un bărbat demn nu își va permite să te insulte, să îți vorbească în acest fel. Înseamnă că puțin îi pasă de emoțiile tale, este gata în orice moment să te părăsească, alege să flirteze cu alte femei, mai speciale pentru el.

Fii atentă la comportamentului partenerului, la ceea ce face și ce îți spune. Multe fraze ascund un personaj manipulator, indiferent și egoist, care abia așteaptă să se folosească de sinceritatea ta.

© De Vorbă cu Tine