Dacă un bărbat își permite aceste lucruri toxice în relație, puțin îi pasă de tine

Când nu mai există încredere în relație, când afecțiunea este înlocuită cu iluzia, când umilința devine un mod firesc de exprimare și îți este atât de frică să mai continui, să oferi o altă șansă, să lași loc pentru mai mult, te întrebi de ce mai ești aici.

Ai acceptat de prea multe ori compromisul, ai cedat și ai sacrificat totul pentru liniștea din relație, dar comportamentul său a anulat orice intenție bună. Nu poți accepta o atitudine indiferentă, acel control permanent, acele manipulări ieftine.

Este atât de egoist, se gândește mereu doar la propria stare de bine, chiar și atunci când ai nevoie de el aproape, când îl provoci să-și asume mai mult, să empatizeze cu tine, să treacă dincolo de superficial. Nu-i pasă, decât dacă e vorba despre sine.

Își permite să aducă neliniștea și nesiguranța în relație prin gesturi nepotrivite, prin tentații străine, prin decizii luate împotriva voastră. Refuză să fie aproape de tine, conectat emoțional și gata să susțină în momente complicate.

Nu-i place nimic din ceea ce faci, îți critică fiecare efort, în loc să vadă cum poate îmbunătăți lucrurile. Este un mod de a devia de la adevăratele probleme, o cale de a avea de fiecare dată dreptate, chiar dacă realitatea demonstrează contrariul.

Există acuzații permanente, jigniri și cuvinte urâte, există acea presiune toxică, există motive de ceartă care nu ar trebui să-și aibă locul într-o relație sănătoasă. Nu-l interesează echilibrul dintre voi, nici planurile de viitor, nici perspectivele.

Îi pasă doar de momentul de acum, construit în favoarea lui

Refuză să se complice cu responsabilități, cu acțiuni care i-ar lua din timp, l-ar forța să se schimbe, să se implice mai mult. I se pare firesc să vină și să plece când vrea, să dea vina, să te acuze pentru toate eșecurile, să te amenințe că pleacă.

Nu are cum să te respecte, din moment ce își permite să îți desconsidere orice alegere. Nu are cum să te iubeacă, dacă te tratează cu dispreț și te consideră o rezervă. Ești doar o aventură temporară, în orice moment poate pleca pentru totdeauna.

Are un comportament manipulator, indiferent, laș. Se apropie de tine doar când are chef sau un anumit interes, nu își face griji atunci când te simți prost, nu caută să descopere ce se ascunde în sufletul tău, atunci când suferi.

Este iresponsabil emoțional, nu caută să găsească soluții la probleme importante, nu reacționează în mod înțelept la provocările din fiecare zi. Scopul său este să profite cât de mult poate de slăbiciunile tale și de iubire profundă ce i-o porți.

El nu a încercat niciodată să te cunoască cu adevărat, să se apropie într-un mod sincer de tine, să admire felul tău de a fi. Nu există acel interes firesc, acea dorință de a avea grijă. Înțelege că minciunile și trădările lui nu au nimic în comun cu iubirea.

Nici în cele mai grele momente nu este lângă tine, își permite să te judece pentru orice fleac și vrea să-i validezi toate emoțiile. Un bărbat iubitor nu ar avea asemenea comportament, nu s-ar juca cu tine și nu ar transforma relația într-o mocirlă a propriilor dorințe egoiste.

© De Vorbă cu Tine