Dacă un bărbat își permite aceste lucruri în relație, puțin îi pasă de tine

Atunci când durerea ia locul încrederii în relație, când disperarea înlocuiește afecțiunea și atașamentul sincer, când umilința devine o normalitate și fiecare comportament toxic aduce frică în sufletul tău, te întrebi de ce mai ești lângă acest om.

Știi că este firesc compromisul, știi că nu toate lucrurile vor funcționa perfect, îți asumi propriile decizii și ești gata să accepți un fel de a fi. Dar nu ai cum să accepți acea atitudine manipulatoare, acele gesturi egoiste, acele reacții nepotrivite.

Dacă el își permite să aducă instabilitatea și neputința în relația voastră, în loc să fie asumat și corect, dacă vrea să îți controleze lumea și fiecare pas, dacă îți judecă alegerile și îți anulează visurile, puțin îi pasă de tine și de starea ta de bine.

Îi pasă de propria lume, contează să fie fericit și să primească tot ce îți dorește din această relație. Nu vrea să se complice cu responsabilități, cu decizii luate în favoarea ambilor, cu planuri de viitor. Știe că va pleca de lângă tine în scurt timp.

Dacă îți vorbește urât și îți desconsideră felul de a fi, căutând de fiecare dată motive de ceartă, nu are cum să iubească și să respecte. Un partener iubitor refuză să se folosească de sinceritatea partenerei, refuză să se gândească doar la propriul bine.

Acuzațiile permanente, reproșurile constante, felul în care te forțează să uiți de tine de dragul lui, presiunea din fiecare zi, amenințările și jignirile nu sunt normale într-o relație sănătoasă și nu pot veni din partea unui bărbat empatic și bun.

Ele sunt reflecția unui bărbat slab, manipulator, indiferent

Dacă vine alături doar atunci când are chef și nu te consideră o prioritate, dacă interpretează realitatea așa cum își dorește, dacă ascunde de tine adevărul și se folosește de minciună pentru a-și crea anumite avantaje, nu-i pasă de tine.

Trebuie să înțelegi și să accepți această realitate: omul care minte de fiecare dată, care vine și pleacă atunci când vrea, care nu te-a susținut nici în cele mai complicate momente nu vrea să treacă dincolo de superficial și nu-l interesează lumea ta.

Întreabă-te dacă a ales să-ți asculte povestea, cel puțin o dată. Întreabă-te dacă atunci când ai nevoie de ajutor poți să-l chemi aproape și să fii sigură că va face tot posibilul să fie bine. Întreabă-te dacă lângă acest om te simți în siguranță.

Dacă un bărbat are un comportament imatur, iresponsabil și egoist, nu se gândește la viitorul vostru, la echilibru și asumare. El trăiește aventura, ia decizii care îl avantajează, dar la prima situație nefavorabilă lui va pleca.

Atunci când trăiești umilința în relație, când ești criticată și judecată în orice moment, nu mai există loc pentru afecțiune și încredere, chiar dacă iubești sincer. Te retragi în propria lume, alegi să nu uiți de propria demnitate.

Un bărbat iubitor și demn nu își permite să se joace cu sentimentele tale, să transforme relația într-o mocirlă a regretelor, să te considere o rezervă. Alege un partener asumat și matur emoțional, care va veni alături să construiască, să aibă grijă.

© De Vorbă cu Tine