Dacă un bărbat e gata la orice pentru o femeie, înseamnă că o iubește. Dacă o femeie e gata la orice pentru un bărbat, înseamnă că ea l-a născut

Femeile iubesc bărbații. Pe bărbații lor îi iubesc la nebunie, uneori chiar și cu disperare. Unele iubesc motivat, altele pur și simplu văd în asta un motiv să trăiască frumos. Sunt femei care vor iubi pe mulți, altele mult. Dar tot ele nu vor fi gata să facă orice pentru oamenii lor. Când vor fi, nu va fi iubire. Vei numi asta dependență, dorința de a pune viața lui mai sus decât viața ei, sacrificiu dar nu iubire. Pentru că dincolo de dragoste femeile au interes, uneori fie și nevinovat. La bărbați e altfel. Bărbații cad plasă propriei dorințe de a cuceri o femeie și atunci sunt gata să dea tot, să satisfacă, să se schimbe. Atunci ei iubesc mai mult decât ar înțelege dragostea.

Sunt bărbați care ar da o avere și viața ar da pentru o femeie. Sunt bărbați care ajung de nerecunoscut după ce s-au ars din dragoste. Sunt bărbați care sunt dispuși să asculte ca niște cățeluși de un pui de om cu niște sâni mai mari sau picioare mai frumoase. Ei își pierd din demnitate, din bărbăție , din timp dar asta nu va conta pentru că ei iubesc. Nesănătos, amoral chiar, lipsit de principii, dar nimeni și nimic nu va convinge un bărbat că aceasta nu este femeia lui și alături de ea nu va avea viitor, chiar dacă motive și argumente sunt destule și chiar dacă ea fățiș se folosește de el. Ea în schimb ca femeie nu va fi dispusă să alerge după un bărbat, să jertfească din viața ei în numele dragostei. Da, unele femei fac asta, dar nu e dragoste atunci. E dependență.

Femeile sunt gata la orice pentru bărbatul lor condiționat. Dacă el îi oferă siguranță, încredere, putere, ea oferă la fel. Dacă nu, apar reproșuri, nemulțumiri, neâncredere iar până la urmă apare dorința de a găsi ceva mai bun. Asta încă o dată confirmă că nu e dragoste. Dragostea în forma ei pură o trăiesc prea puțini iar ceilalți spun că e o prostie să trăiești așa ceva. Ceilalți nu înțeleg cum poți să fii gata să dai viața ta pentru cineva, indirect vorbind. De cele mai multe ori ceilalți și sunt femei. Femei fie trecute deja prin genul de experiențe, fie deprinse să obțină ceva pentru dragoste, fie să ofere ceva condiționat. De asta singura femeie gata să facă orice, dar orice pentru un bărbat e cea care l-a născut. Restul necesită timp, nevoi speciale, dorințe în plus, comoditate, cedări, reciprocitate, siguranță, pasiune multă sau dragoste oarbă. Restul e relativ. Doar un adevărat bărbat va putea fi iubit de o adevărată femeie. Iar adevărat pe departe nu e puternic. E recunoștință. E constatare. E sinceritate. E fericire.

Dacă un bărbat e gata la orice pentru o femeie, înseamnă că o iubește. Dacă o femeie e gata la orice pentru un bărbat, înseamnă că ea l-a născut.