Dacă un bărbat are asemenea comportament, puțin îi pasă de tine și de relație

Uneori poți să iubești din toată inima un om drag, vrei să construiești alături de el, dar înțelegi că intențiile sale nu sunt aceleași. El doar trăiește aventura, caută să profite de sinceritatea ta și refuză să-și asume rolul de partener, relația.

Îi este favorabil acest scenariu, atunci când tu oferi tot ce ai mai bun, când lupți și continui să trăiești iluzia, când accepți firimituri de emoție, când poate să vină și să plece atunci când are chef, când îi este acceptat orice comportament toxic.

Descoperi că nu ești o prioritate pentru acest om. Înțelegi acest lucru atunci când îl provoci să se implice mai mult și găsește mereu scuze ieftine, se folosește de minciuni și interpretări pentru a te controla și a-ți impune un fel de a fi străin.

Scopul său a fost unul temporar, avantajos lui. Nu și-a dorit niciodată o relație serioasă cu tine, nu a încercat să treacă dincolo de superficial, să te cunoască cu adevărat, să cedeze sau să accepte compromisul. Știe că din iubirea față de el vei accepta orice.

Nu ignora realitatea. Dacă omul de lângă tine își permite să-ți vorbească urât, să manipuleze și să umilească, puțin îi pasă de tine. Doar își continuă jocul toxic, construiește un scenariu în care el are dreptate, el este atât de important, el ia decizii.

În momente complicate nu este alături de tine. Când vrei să stai de vorbă cu el, să discutați despre lucruri importante nu are timp. Când este firesc să spună adevărul, minte. Când îi ceri răspunsuri și cauți explicații, tace sau dă vina pe tine.

Vrea să controleze fiecare pas

Te forțează să accepți o realitate toxică, acolo unde cuvintele tale nu sunt ascultate și alegerile tale nu contează. Te critică și îți judecă deciziile luate, știind că aceasta este modalitatea prin care poate aduce frică și incertitudine în sufletul tău.

Nu își asumă relația, nu își asumă gesturile și cuvintele. I se pare firesc să fugă pe ușa din spate atunci când ai nevoie de el, să aibă un comportament defensiv atunci când îi ceri să vină cu o reacție. Nu știe ce înseamnă încredere, responsabilitate, respect.

Preferă să păstreze distanța față de tine, nu îți vorbește deloc despre trecutul său, despre planuri de viitor. Refuză să se conecteze emoțional, să-și deschidă sufletul și să aducă liniște în lumea ta. Știe că în scurt timp va pleca pentru totdeauna.

Îi vorbești despre emoțiile tale și este indiferent. Încerci să construiești experiențe comune, dar găsește alte activități mai importante. Este alături doar atunci când are chef, însă până și în acele momente pare iritat, plictisit.

S-a obișnuit să te acuze pentru toate eșecurile, să paseze responsabilitatea pe umerii tăi, să interpreteze realitatea, să reacționeze în mod agresiv și manipulator. Preferă să rămână egoist și indiferent în loc să aducă siguranță în relație.

Dacă nu te respectă, nu este sincer și nu se implică, puțin îi pasă de tine și de relație. Nu accepta acest rol de rezervă, nu accepta să ai alături un om care manipulează, trădează și te forțează să renunți la propria lume de dragul lui.

© De Vorbă cu Tine