Dacă tu poți să iubești pe omul greșit atât de mult, imaginează-ți cât de mult ai putea să iubești pe cel corect

Unii trăiesc o viață alături de oamenii pe care nu îi iubesc. Alții simulează o dragoste pentru oamenii care nu merită. Sunt femei care se trezesc dimineața, își sărută soțul, îl petrec cu drag la serviciu și îl așteaptă cu grijă acasă, dar nu îl iubesc. Sunt bărbați care țin la soțiile lor, la copii și la ideea de familie, dar se gândesc la altcineva.

Unii vor spune că e o prostie să te căsătorești cu cineva pentru care nu ai fi gata în orice moment să faci orice. Pentru că dragostea trece dincolo de imposibil. Unii se vor întreba pentru ce mai trăiești atunci? Viața însă nu te întreabă. Te pune în fața unei realități dependentă de trecut și de toate deciziile luate. Într-un moment, ajungi să iubești omul greșit, bărbatul sau femeia care nu a apărut în viața ta ca o lumină, care nu ți-e creator și pentru care nu ai face mai nimic. Îi mulțumești că există, dar nu îl iubești. Poveste asta cu miros de adevăr o trăiesc mulți, foarte mulți. De la cei care vor confirma în liniște un fapt împlinit până la cei care își vor îmbrățișa omul de alături, gândindu-se la alt om.

Dragostea, pe lângă nebunie, vise și povești, are și-o realitate. Uneori prea crudă ca să o poți digera timp de o viață. Iată de ce unele familii se despart prea devreme, iar alte perechi nici nu reușesc să ajungă familie. Pentru că acolo unde e dragoste adevărată, trăită până la ultima fărâmă de celulă din tine, nu există nici cel mai mic gând de a părăsi. De a te gândi la altcineva. Atunci când cineva nu vrea să fie eroul tău. Nu vrea să fie omul tău mare, la pieptul căruia să-ți găsești liniște, atunci să nu plângi, ci să înțelegi. Atunci când cineva va păstra încă pozele lui, când va privi trist și va săruta cu jumătate de gură, să nu te înfurii. Atunci să înțelegi. Să înțelegi că așa e viața, că dragostea uneori se cunoaște altfel, că punțile de legătură se construiesc în timp.

Oamenii greșiți din viața ta pot deveni suflete pereche. Lucru cert și testat atât de des pe viețile oamenilor. Nici cei mai buni psihologi, nici cei mai adevărați prieteni nu vor putea să-ți răspundă la întrebarea: de ce? În schimb, tu cu siguranță vei avea un răspuns care va începe cu: pentru că. Pentru că e familie, pentru că e gura lumii, pentru că e un viitor, pentru că totul se va așeza la locul său. Uneori da, alteori nu. Uneori ți-e bine, alteori nu. Atunci, într-o dimineață frumoasă de vară, te vei așeza pe-un scaun din bucătărie și vei ști. Știi că în tine e atât de multă dragoste pe care ai împărți-o cu atât de puțină lume. Mai exact, cu un singur om.

Dacă tu poți să iubești pe omul greșit atât de mult, imaginează-ți cât de mult ai putea să iubești pe cel corect. – citat cu autor anonim