Dacă te-ar ruga cineva să oferi un singur sfat despre cum poți să-ți îmbunătăţești viaţa, ce ai răspunde?

Probabil ai observat câte cărţi din categoria „ajută-te de unul singur” poţi găsi pe rafturile magazinelor. Şi toate sunt despre cum poţi trăi o viaţă mai bună. Însă, până acum nu s-a găsit o recetă universală pentru asta. Odată, fiind cumplit debusolat, un bărbat a postat o întrebare: „Dacă ţi s-ar fi cerut un singur sfat pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa, ce ai răspunde?” Iată topul celor mai populare răspunsuri:

1. Ţine-te de promisiuni (inclusiv de cele făcute ţie)

Da, asta se referă la toate promisiunile, făcute atât altora, cât şi ţie. Practic în orice film eroul principal îşi pune drept scop să îndeplinească ceva grandios. În continuare, subiectul se bazează pe enigma dacă va respecta ceea ce a promis sau nu? Deci, imaginează-te și tu un erou de film artistic când vei avea nevoie de un impuls în a te ţine de cuvânt.

2. Realizează că totul este trecător

Acest sfat a adunat 19.000 de like-uri. Ţine minte că şi asta va trece. Sfatul dat te învaţă să apreciezi momentul. Atunci când eşti fericit trebuie să îţi dai seama că fericirea nu e un lucru stabil, respectiv trebuie trăită cu adevărat. Dacă, din contra, te simţi deprimat  – funcționează acelaşi îndemn: problemele sunt trecătoare. Primeşte căldura şi împlinirea de la clipele frumoase şi nu uita că timpurile grele se vor schimba spre bine.

3. Pur şi simplu aleargă. Alergatul te va face mai perseverent

Alergând, vei deveni mai perseverent, mai ales când corpul tău îţi va spune că e timpul pentru o pauză. Alergatul te va ajuta să te concentrezi pe un scop anume şi te va provoca să fugi în direcţia lui. Te vei simţi mai puternic şi mai plin de încredere. Totodată, în acest timp poţi asculta muzică sau cărţi audio.

4. Dedică-te 100% (chiar şi atunci când nu vrei)

În viaţă sunt momente când, pur şi simplu, nu vrei să depui un efort. Acestea sunt momente de situaţie sau atunci când vrei o zi de relaxare. Uneori unele activităţi pot părea fizic sau emoţional dificile. Şi atunci pare că rezolvarea unei probleme la suprafaţă pare a fi o soluţie bună, însă greşeşti. Nicio persoană de succes nu îşi va începe discursul cu fraza: „Am început să am reuşite atunci când am decis să mă dedic pe jumătate…”.

5. Lucrează mai raţional, nu mai greu

Abraham Lincoln a spus: „Dacă aş avea 8 ore la dispoziţie pentru a tăia un copac, aş pierde 6 ore ascuţind toporul”. Majoritatea ar „tăia copacul” timp de 8 ore, dar elaborarea unui plan bine gândit este un moment forte în atingerea rezultatului dorit.

Ideea principală este că munca trebuie să fie raţională şi bine concepută, nu extenuantă.

6. Trăieşte o realitate obiectivă, nu subiectivă

Cine accesează pagina site-ului de socializare, atunci cand ar trebuie să se concentreze pe un lucru mai important? Suntem capabili să navigăm pe net noaptea, devenind treptat antisociali, când în esenţă comunicăm virtual. Drept rezultat pierdem o groază de timp şi devenim dependeţi de gadgeturile noastre.

Ce au toate cele spuse în comun? Toate sfaturile se rezumă la faptul că trebuie să trăieşti aici şi acum, să ai grijă de tine şi să găseşti puterea pentru a trece de obstacole. Ai toate posibilităţile pentru a face o schimbare spre bine.

Sursa :