fb

Dacă simți aceste lucruri, fii sigură: te-ai îndrăgostit la nebunie de el!

Cântăm despre ea, privim filme și credem că niciodată nu ne vom pierde mințile și nu ne vom îndrăgosti nebunește. Însă dragostea ne face să ne simțim diferit. Ne forțează să facem lucruri pe care nu le-am fi făcut în alte circumstanțe.

Ceea ce trebuie să ții minte e că dragostea te influențează la nivel fizic. Corpul tău emană hormoni care îți influențează creierul direct. Cum? La început euforie, apoi dependență. Iar dependența te poate face să procedezi straniu. Totul ca la persoanele dependente de droguri.

Hormonii ies de sub control

Când te îndrăgostești, obrajii încep să-ți ardă de fiecare dată când te întâlnești cu persoana de care te-ai îndrăgostit. Inima începe să-ți bată mai des, palmele îți transpiră, capul începe să ți se rotească. Viteza reacției se mărește. Toate acestea sunt cauzate de endorfină.

El te face să te simți în al nouălea cer de fericire la începutul fiecărei întâlniri. Și nu poți face nimic în legătură cu acest fapt, chiar dacă ai vrea; dragostea, la nivel fizic, te scoate din minți.

Adormi și te trezești cu gândul la el

Dacă iubești pe cineva, gândul la el îți ocupă gândurile dimineața și seara, înainte de somn. Creierul își explică acest fapt astfel: dacă m-am îndrăgostit, oare poate fi ceva mai important decât acest fapt? Deși aceste idei se nasc în subconștient și nu le poți observa mereu, creierul tău e practic programat să se gândească mereu la persoana dată.

Zâmbești când îi scrii un sms

Toți am văzut persoanele care zâmbesc larg când scriu un sms. Zâmbetul larg și sincer este un semn sigur că acea persoană e îndrăgostită. Acest lucru se întâmplă, evident, nu doar cu sms-urile. Dacă zâmbești de fiecare data când imaginea lui apare la tine în gând, atunci ești îndrăgostit. Prietenii nu provoacă așa reacții. Dacă ești fericită și nu știi de ce, atunci ai dat de ea, dragostea.

Devii puțin intruziv

Oare ce face acum? Oare privește meciul? Dar uit care e echipa lui preferată. Trebuie să-l mai întreb odată. Sau să-l întreb acum? O să folosesc apoi denumirea echipei în conversații…

O, o sticlă de cola. Îi place cola.

Dacă iubești o persoană, vei avea senzația că tot Universul se rotește în jurul ei.

Devii capabilă de acte nebunești

Ai auzit vreodată istorioare despre tinerii care aruncau cu pietre în ferestrele domnișoarelor pentru ca ele să iasă la balcon și ei să le cânte ceva la chitară? Asta avea loc înainte de apariția Youtube.

Dragostea te forțează să acționezi așa cum niciodată nu ai fi acționat în circumstanțe ”normale”. Acum prioritățile tale se schimbă: ți-e indiferent despre părerile celorlalți, atâta timp cât el poate fi fericit.

Mereu ieși din zona ta de confort

Dragostea te poate împinge la măsuri drastice. Ce ar fi dacă ai merge pe stadion sau ai privi câteva meciuri de fotbal într-un local?

Desigur, probabil nu te vei bucura de aceste acțiuni așa cum se bucură partenerul vostru de ele. Dar această experiență e foarte important pentru ”încleierea” relațiilor, și înțelegi asta, la nivel subconștient.

Brusc începi să ai mai multă grijă de exteriorul tău

Înainte era altfel, nu acordai o mare atenție exteriorului tău. Acum, indiferent de grabă, trebuie să arăți bine.

Cânți

Când ești îndrăgostită, devii o persoană cu adevărat fericită și lipsită de griji. Ești atât de fericită, încât nu-ți poți menține emoțiile în interior. De asta simți că trebuie să cânți pentru a-ți elibera emoțiile.

Ai orbit

Proverbul clasic zice că dragostea e oarbă. Și asta e adevărat până într-un anumit moment. Dragostea te face să zici și să faci lucruri jenante. Dragostea te orbește. Nu vei observa și chiar îi vei ierta ceea ce nu ierți numănui. Și asta pentru că dragostea nu poate face nimic rău. Motivul acestor gânduri este unul: dragostea e un drog.

Advertisement

Te scoate din minți, dar în același timp te face fericită. Dragostea e un sentiment excitant. Când ea apare, mereu simți că ai putea deveni victima supradozei. Dar oricum nu poți face nimic cu tine.

Dragostea e cel mai mare coșmar și în același timp cel mai plăcut sentiment din lume.

Source :

Novapost