Dacă relația în care ești „te strânge”, înseamnă că nu este mărimea ta

Uneori încercăm să „purtăm” relații care nu sunt pe măsura noastră… Dacă ai ajuns în momentul când nu-ți place ce se întâmplă între tine și partenerul de viață, dacă îl vezi mereu ocupat, că nu mai are suficient timp pentru tine, dacă vă vedeți foarte rar și nu ieșiți nicăieri împreună, nu-i cunoști prietenii, rudele și nici el nu le cunoaște pe ale tale, cred că ar trebui să te pună pe gânduri o astfel de relație.

O relație nu este ca o pereche de pantofi. Nu-ți alegi partenerul așa cum faci cu o nouă pereche de pantofi: îi vezi în magazin, îți place culoarea, modelul, pielea și chiar dacă atunci când îi măsori vezi că te strâng, oricum îi iei. Pentru că „frumusețea are nevoie de jertfe”.

Dacă în cazul pantofilor ai putea utiliza diferite șmecherii de lărgire a acestora, un bărbat este o ființă vie, care are emoții, stări diferite, sentimente.

Implicându-te într-o relație, femeia uită că, de cealaltă parte a relației există o persoană vie. Aceasta face ce vrea, ascultă sau ignoră părerea celor din jurul său. Are propriile planuri de viață, propriile gusturi, propriile preferințe în mâncare sau muzică.

Dacă nu-ți place ceva, ai tot dreptul să-i spui despre asta

Da, ai putea să primești un cu totul alt răspuns, care s-ar putea să nu-ți placă. El ți-ar spune că este mulțumit de toate și nu are de gând să schimbe nimic. Oricât ai încerca, părerea lui nu se va schimba. Aici trebuie să înțelegi că asta e realitatea ta și nu vei putea face nimic ca să-ți schimbi partenerul.

Dacă în cazul unor pantofi poți renunța la cei care te strâng și poți alege alții, în cazul unui bărbat are sens să vorbești. Să spui ce simți, ce îți dorești. Dacă bărbatul va accepta dialogul, dacă este interesat de părerea ta și este gata să facă compromisuri, cred că acesta este omul tău.

Dacă nu, atunci cel mai bine este să-l lași să plece. Să nu fie nici el chinuit de speranțe false și nici tu să nu suferi degeaba.

Din cauza încălțămintei incomode, apar răni la picioare. Din cauza unor relații nepotrivite, sufletul îți este rănit. Deci, ai grijă de picioare și de suflet.