fb

Dacă poți să răspunzi „DA” la aceste întrebări, înseamnă că sunteți făcuți unul pentru celălalt

Viața pare scurtă atunci când ești fericit, sănătos și cu omul potrivit alături. Dar dacă ești într-o relație nefericită sau pur și simplu cu omul nepotrivit, viața poate părea mult mai lungă și mai dificilă. Alături de omul corect poți să depășești orice greutăți. Cu omul nepotrivit greutățile vor părea infinite.

Gândește-te, deja ai găsit omul tău? Iată 9 întrebări la care trebuie să răspunzi, ca să te convingi 100%:

1.Aveți încredere unul în celălalt? 

E cel mai important. Dacă nu aveți încredere totală unul în celălalt, înseamnă că ceva nu merge bine. Mai departe nu va fi mai ușor, dimpotrivă. Dacă acum nu puteți să fiți reciproc sinceri, ce se va întâmpla după câteva luni sau câțiva ani? Trebuie să vă respectați reciproc.

2.Aveți un mod de viață asemănător?

Tu ești casnică, iar partenerul pur și simplu adoră viața de oraș: dsicoteci, baruri. Tu iubești marea, iar el – muntele. În aceste situații nu este imposibil să fiți într-o relație, și totuși trebuie să ții cont de asta: pe viitor ar putea să fie elementul de ruptură dintre voi.

3. Învățați unul de la celălalt? 

Viața este o călătorie lungă, timp în care învățăm multe lucruri. Partenerul tău nu trebuie să-ți fie învățător, dar totuși să învățați unul de la celălalt este necesar.

4. Aveți un comportament asemănător în plan financiar? 

Se spune că atitudinea față de aspectul financiar și față de religie sunt două componente importante, atunci când vine vorba de compatibilitatea partenerilor. Dacă îți place să economisești, iar partenerul doar cheltuie banii: atunci aveți o problemă. Și invers.

5. Râdeți împreună? 

Simțul umorului într-o relație este important. El vă poate scuti de multe neplăceri în viață. Vei găsi mulți parteneri care vor afirma că anume asta le-a ajutat să depășească momentele dificile din căsnicie sau relație.

6. Vreți unul și același lucru?

Discutați despre planurile de viitor? Ele trebuie să coincidă, cel puțin în ceea ce privește aspectele generale. Nu trebuie să fii jertfa copromisurilor de dragul celuilalt.

7. Vă este ușor împreună?

Deseori în filme, dar și în cărți ne sunt prezentate relațiile cu multe probleme și dificultăți. Și ne gândim că așa și trebuie să fie. Totuși, în realitate este un semn că ceva merge prost. Alături de omul corect îți este ușor și te simți în siguranță, chiar și în momente grele.

8. Accepți omul de alături așa cum este el?

Oamenii nu se schimbă: trebuie să știi asta. Cel puțin nu atunci când vrei tu asta. Se schimbă atunci când ei înșiși doresc. Dacă iubești un om, nu este normal să-i vezi doar aspectele proaste, să critici mereu și să ceri mai mult, altceva.

9. Te înțelegi cu prietenii și cu părinții lui? Dar el cu ai tăi?  

Advertisement

Nu e neapărat să fiți cei mai buni prieteni cu amicii sau cu părinții lui. Totuși, în viață te vei intersecta de multe ori cu aceste persoane, așa cum partenerul tău va contacta cu amicii tăi.

Este important, atunci când începi o relație serioasă sau când sunteți de ceva timp împreună, să știi cine e alături de tine, ce așteptări are, care este drumul vostru comun și cât de multă dragoste e între voi.