Dacă posezi aceste 13 trăsături, ești o personalitate genială!

INTP (introversion, intuition, thinking, perceiving), conform testului de personalitate Myers–Briggs Type Indicator (MBTI), este o abreviere pentru o persoană logică, introvertită, intuitivă, rațională și manierată.

Anume aceste trăsături caracterizează o personalitate intelectuală, chiar genială. Printre persoane de renume cu acest tip de personalitate se numără: Carl Jung, Albert Einstein și Abram Lincoln.

Dacă te regăsești în descrierea de mai jos, posibil și tu faci parte din această categorie.

1. Ai învățat foarte bine la scoală

INTP sunt persoanele create pentru știință. Lor le place să studieze și se dedică complet acestui lucru.  Sunt niște amatori de curiozități, lectură și exerciții logice.

2. Îți este dificil să îți controlezi emoțiile

Nu poți să faci față adecvat stresului. Îți este dificil să intri în relație cu o persoană nouă și să înțelegi intențiile altor oameni.

3. Vorbești direct și sincer

Câteodată ești atât de sincer, că poți părea impertinent. Trebuie de remarcat că tu critici acțiunile și opiniile unui om, ci nu faci un atac direct la persoana ei. Totuși, acest fapt nu îi consolează pe alții.

4. Nu suporți ignoranța altor persoane

De obicei, ești o persoană foarte calmă, dar te scoate din sărite indiferența și ignoranța altor oameni. Preferi să eviți compania oamenilor mediocri.

5. O zi ideală este cea petrecută cu o carte și o ceașcă de ceai

INTP sunt introvertiți, cărora le place singurătatea și munca intelectuală. Acest gen de activitate este cea mai bună metodă de a te relaxa.

6. Îți este dificil să îți deschizi sufletul

Ți-ai ascuns lume interioară în spatele unor pereți de netrecut. Cu părere de rău, acest fapt te poate determina să te simți singur.

7. După o despărțire, încă mai ții la persoana iubită

Este o adevărată provocare să câștigi încrederea unui INTP, însă odată ce ai făcut-o, el nu îți va permite atât de ușor să ieși din viața lui. Dacă ești un INTP atunci ești extrem de loial persoanei iubite, de aceea despărțirea de ea va necesita o perioadă de adaptare.

8. Pui alte persoane în prioritate față de tine

Ai tendința să te sacrifici pentru alții, pentru a te simți util și iubit. Îți epuizezi toate resursele energice pentru bunăstarea altor persoane.

9. Ai o stimă de sine scăzută

Persoanele din jurul tău te asigură că ești o persoană minunată, dar tu nu crezi în adevărul acestor cuvinte. Ai multe complexe care nu îți permit să te poți bucura cu adevărat de viață.

10. Nu ești o persoană sportivă

Ești atât de absorbit de propriile gânduri și de lectură, că uiți să te ții într-o formă fizică bună.

11. Nu cedezi niciodată

Vei face tot posibilul ca să ieși învingător. Obstacolele niciodată nu vor fi în stare să te oprească.

12. Gândești critic

Ești o persoană rațională, care își pune foarte multe întrebări. Nu crezi într-o idee fără a o analiza amănunțit înainte de asta.

13. Majoritatea oamenilor nu te înțeleg

Ești o persoană timidă și foarte modestă. Uneori poți părea lipsit de emoții. Te pierzi în gânduri și nu ești atent la lumea din exterior. Dar cu toate acestea, ești un partener de excepție. Este nevoie doar să aștepți persoana potrivită, care va descoperi acest fapt.

Sursa :