Dacă pentru a avea pe cineva alături trebuie să te târăști, ridică-te și lasă dragostea să moară

Nu există relație și nu există dragoste acolo unde este dorința unuia dintre parteneri să-l domine pe celălalt. Nu are cum să continue o iubire dacă cineva vrea cu tot dinadinsul să-ți demonstreze câtă dreptate are și cât de umil și mărunt ești tu. Nu se potrivesc doi oameni dacă unul e mereu acolo sus, la înălțimea unor cuvinte reci și celălalt e gata să se târască din urmă, e gata de orice doar ca să păstreze alături un om drag.

Dacă pentru a avea pe cineva alături trebuie să te târăști, ridică-te și lasă dragostea să moară. Nu te poți sacrifica în numele dragostei, uitând în esență să iubești și să primești la rândul tău această dragoste. Îmaginează-ți cum ar fi dacă în fiecare zi din viața ta vei ruga pe cineva să rămână, vei implora să îți mai dea o șansă, vei promite că vei face totul pentru ambii, doar ca să știi că el sau ea este alături. Îmaginează-ți că până la urmă asta nu a fost dragoste ( și nici nu va fi în așa caz), dar dependență. Iar dependența distruge, rănește, pune otravă peste răni deschise și aduce la pachet un sfârșit de care îți vei aminti cu lacrimi în ochi ani buni.

Să nu rămâi dacă ești în plus. Să nu rămâi dacă te simți în afara cercului unei relații. Să nu rămâi dacă ești tratat ca un sclav. Să nu rămâi dacă ți se pun în spatele toate greșelile. Să nu rămâi dacă trebuie să uiți de tine pentru acea dragoste. Pentru că nu va fi dragoste. Pentru că e mai bine să lași să se consume ceea ce te doare, decât să lași să te ucidă ceea ce te face pe-o clipă fericit.

Dacă pentru a avea pe cineva alături trebuie să te târăști, ridică-te și lasă dragostea să moară. – citat cu autor anonim