Dacă partenerul nu îți oferă aceste 5 lucruri, nu te iubește sincer

Iubirea nu vine din egoism, din intenția de a controla omul de alături, de a impune comportamente străine. Emoțiile sincere vin din inimă, din dorința de a avea grijă de sufletul celuilalt, de a oferi tot ce este mai bun, de a asculta și a înțelege.

Contează să îi pese, să caute o cale spre inima ta, să te descopere în fiecare zi și să admire ceea ce descoperă. Contează atitudinea lui în orice moment, nu doar atunci când are chef sau un interes ascuns. Contează ceea ce se întâmplă dincolo de superficial.

Este firesc să ofere, să se implice, să demonstreze. Este firesc să caute soluții, să-și asume rolul de partener, să rămână alături și în momente complicate. Atunci îmbrățișezi această deschidere și răspunzi cu toată empatia și grija.

Oferă încredere

Îți oferă toate motivele să ai încredere în el, să nu te îndoiești de intențiile sale, să știi că nu te va trăda vreodată. Ai nevoie de această confirmare a atașamentului său sănătos, pentru a putea merge mai departe, pentru înțelege că toate au un rost.

Nu e vorba doar despre o declarație aruncată în grabă: „ai încredere în mine”. E vorba despre asumare și sinceritate, despre refuzul de a se folosi de sentimentele ei, despre păstrarea unei relații corecte.

Oferă stabilitate

Este complicat să construiești acolo unde există incertitudine, instabilitate, îndoieli și regrete. Este imposibil să găsești iubirea în gesturi egoiste, manipulatoare, în dorința de a controla, în impunerea unor stări.

Bărbatul iubitor oferă această siguranță, devenind omul tău de încredere. El nu își schimbă gândurile la fiecare pas, nu este instabil emoțional, nu se joacă cu emoțiile tale. Îți demonstrează că poate avea grijă de tine și de relație.

Oferă empatie și admirație

Un partener empatic este cheia unei relații sănătoase, acolo unde doi oameni aleg să se cunoască și să se înțeleagă cu adevărat, să treacă dincolo de interpretări, să stea de vorbă într-un mod sincer și asumat.

El te acceptă așa cum ești, nu caută să te schimbe, să te judece pentru alegerile și visurile tale. El îți admiră curajul de a accepta provocarea, bunătatea din suflet, gingășia și naturalețea. Se mândrește cu tine în fiecare zi.

Oferă recunoștință

Este mai mult decât să trăiești aventura, să fii cu cineva o zi, un an sau chiar o viață. Este felul în care un bărbat apreciază această poveste de iubire, este recunoscător Universului că are alături o femeie atât de specială.

Oferă maturitate emoțională, liniște și pasiune

Deciziile pe care le ia nu sunt egoiste, nu vin să demonstreze cât de corect este. Iubind din inimă, el refuză să rănească sufletul femeii, să aducă instabilitate în relație, să spună cuvinte care pot afecta și chiar distruge totul.

Trăiește orice experiență cu înțelepciune, se gândește mereu la binele tău și al relației, îi pasă și vrea să aibă grijă de tine. Îmbrățișezi iubirea lui și simți o liniște sufletească, o împăcare, o bucurie imensă. Înțelegi că totul are un rost.

© De Vorbă cu Tine