Dacă omul tău face aceste 6 lucruri, el nu te iubește – este obsedat de tine și trebuie să fugi

Vorbim despre acel caz când dependența psihologică este confundată cu dragostea.

Problema apare atunci când sentimentele tale înnăbușă rațiunea, când asculți ceea ce-ți spune inima, dar ignori ceea gândești rațional. De exemplu: 

– ignori semnale alarmante care-ți spun că ceva nu merge bine;

– găsești argumente pentru comportamentul lui urât;

– te convingi că nu l-ai înțeles corect.

Până la urmă te poți trezi în rolul de jertfă care este supusă violenței emoționale. Dacă nu recunoști semnele acestei violențe, totul se poate sfârși foarte trist.

Un exemplu clasic. Ștefan și Andreea erau inseparabili după prima întâlnire. Petreceau foarte mult timp împreună și nici după patru luni Andreea s-a mutat acasă la Ștefan. Atunci când nu erau împreună, el îi scria frecvent, o suna de zeci de ori.

La început totul părea în regulă. Ștefan a început să vină regulat la serviciul Andreei. Chiar și atunci când știa unde se află, o întreba despre asta. Apoi, Ștefan era gelos pe toți colegii ei de muncă, căutând mereu motiv să-i înjosească pe aceștia.

După un timp, Ștefan nu-și mai ascundea supărarea, când Andreea ieșea în oraș cu prietenii. Dimpotrivă, se bucura când iubita lui își amâna întâlnirile.

La început părea răbdător, acum totul s-a schimbat

El cerea mult mai mult timp împreună. Se plângea mereu că se simte singur. A început chiar să-i ceară Andreei să-și schimbe locul de muncă. La rândul ei, Andreea se îndepărta tot mai mult de familie și prieteni. Petrecea mult timp acasă, cu Ștefan. Deși îi plăcea să fie cu el, se simțea prinsă într-o capcană.

Atunci când a decis că nu mai poate continua așa, Ștefan i-a căzut la picioare, spunând că nu poate trăi fără ea. A amenințat-o chiar că se va întâmpla ceva rău, dacă ea pleacă. După luni de suferință și durere, ea a plecat, lăsând în sufletul ei o rană adâncă și în urmă un om care pur și simplu era obsedat.

Iată 6 trăsături că omul de lângă tine nu te iubește, dar este obsedat în mod nesănătos: 

1. El te inundă cu foarte multă atenție;

2. El cere de la tine să fiți împreună pentru prea mult timp;

3. El ignoră alte aspecte ale vieții tale;

4. El este gelos pe orice om și orice activitate de-a ta;

5. El te urmărește și verifică tot ce faci;

6. El ignoră spațiul tău personal, pentru a demonstra tuturor că ești a lui.

O iubire dependentă începe cu o emoție puternică, cu atenție care încet se transformă în obsesie.

Dacă ai elimina această obsesie, va rămâne un om lipsit de încredere, care își testează autoaprecierea prin relația cu tine, prin atenția și încredrea ta.

Posibil compotamentul său este consecința relațiilor precedente. El te controlează, iar tu trebuie să fugi cât mai departe.

Sursa :