Dacă omul de lângă tine este capabil de aceste lucruri, alege să pleci pentru totdeauna

Sunt comportamente care nu au nimic în comun cu afecțiunea și încrederea, cu susținerea și recunoștința. Atunci când manipularea devine o normalitate în relație, când suferința ia locul bucuriei, știi că nu mai are rost să continui.

Nu e vorba despre perfecțiune sau despre așteptări exagerate din partea ta, nici despre o interpretare greșită a lucrurilor. Este felul în care alegi să pui limite, să nu uiți de propria demnitate, să nu sacrifici totul pentru o iluzie.

Dacă omul de lângă tine te minte de fiecare dată și se folosește de bunătatea și de sentimentele tale sincere, ce rost are să rămâi alături? Toate eforturile tale de a îmbunătăți lucrurile vor fi anulate imediat de acea atitudine toxică.

Îi vorbești despre lucruri importante și el rămâne indiferent, îl provoci să-și asume rolul de partener și el îți reproșează că ceri prea mult. Vrei să te asculte când te simți prost și el alege să te ignore, gândindu-se doar la propria stare de bine.

Vine și pleacă când vrea, se joacă cu emoțiile tale și pasează pe umerii tăi orice responsabilitate. Nu ai cum să accepți un rol de rezervă, atunci când iubești din toată inima, când ești gata să oferi tot ce ai mai bun, să te implici și să trăiești omul.

Dacă în locul afecțiunii există doar reproșuri și critici constante, dacă își permite să te judece și vrea să îți controleze fiecare pas, dacă orice tentativă a ta de a te apropia de el este respinsă și percepută drept o prostie, alege să pleci pentru totdeauna.

Alege să te respecți și să nu uiți de propria ta lume

Este firesc să ai așteptări sănătoase, să descoperi alături de tine un partener matur emoțional, conștient de valoarea relației, gata să construiască alături de tine și să te considere o prioritate. Este firesc să îmbrățișezi lumea lui și să știi că are rost.

Nu vei găsi recunoștință și liniște alături de o persoană egoistă și manipulatoare, capabilă să distrugă armonia din sufletul tău, doar să fie ea bine. Nu vei putea construi o relație sănătoasă lângă un om imatur și iresponsabil.

Dacă își permite să desconsidere acțiunile tale, să se folosească de sensibilitatea ta, să te mintă fără să creadă că face ceva greșit, să caute de fiecare dată motive de ceartă și umilință, să se considere superior ție, nu mai are rost să speri că se va schimba.

Acel comportament toxic și manipulator, acele cuvinte urâte spuse în orice situație, acele gesturi nepotrivite pentru o relație sănătoasă, acea gelozie bolnăvicioasă nu au cum să te apropie, să aducă liniște în sufletul tău.

Dimpotrivă, ajungi să înțelegi că nu este loc pentru tine în această poveste, nu ai cum să construiești fiind trădată și mințită, nu poți rămâne lângă cineva care abia așteaptă să se folosească de tine. Atunci găsește puterea să mergi mai departe.

Dacă acest om a distrug tot ce este mai frumos în inima ta, dacă toate acțiunile lui au adus frică și suferință în lumea ta, dacă nu este loc pentru comunicare sinceră și comportament demn, alege să pleci pentru totdeauna.

© De Vorbă cu Tine