Dacă omul care îți aducea zâmbete pe buze a ajuns să îți aducă lacrimi în ochi – pleacă de lângă el

Oamenii se schimbă în timp. Se schimbă în alegerile pe care le fac, în modul de a gândi, de a acționa. Evoluează, învață din greșeli și din experiențe. Pe unii succesul îi face mai empatici, pe alții îi transformă în niște oameni aroganți și indiferenți.

Așa și într-o relație de dragoste: partenerii au caractere și temperamente diferite, în timp pot înțelege dacă pot ajunge la un numitor comun sau nu.

O relație care de la început a fost sănătoasă, pe parcurs se poate transforma într-una toxică. Cauzele pot fi diferite. Partenerul a devenit între timp gelos sau invidios pe tine, pe realizările. Ai înțeles că ești manipulată și folosită. Or, ambii parteneri ați conștientizat că nu iubiți, că între voi există atașament sau vă este frică de a rămâne singuri.

 Atunci, când relația devine toxică, simți cum partenerul îți impune un ritm cu care nu te simți confortabil. Astfel, cuplul devine lipsit de bucurii, uneori chiar împovărător. În cazurile extreme într-o relație toxică apar și violențele fizice. În acel moment impactul emoțional negativ devine și mai puternic.

Toxicitatea este depistată mai rar. Fie din cauza îndrăgostirii nu a fost depistată la timp, fie inițial semnele au fost considerate ceva trecător și nu li se acorda atenție.

Partenerul pasiv-agresiv contribuie la apariția releției toxice. Un astfel de partener te poate copleși, se plânge că este neînțeles și neacceptat, creând o stare apăsătoare în relația de cuplu. Chiar dacă ți-ar da impresia că este de acord de tine, apoi apelează la diferite scuze, doar ca să nu facă acel lucru. Atunci vei prelua sarcina respectivă, în detrimentul relației.

Este util să ieși dintr-o astfel de relație .Este corect să te gândești la o strategie și la niște pași care te vor ajuta să depășești despărțirea. Totodată, este recomandat să accepți ajutorul familiei, prietenilor, specialiștelor. Nu e bine pentru starea ta emoțională și psihică să stai lângă un om care îți oferă lacrimi și suferință.

Cu drag, Mary!